Categorieën

Service

Jongeren maken samen met de burgemeester schoon

Jongeren maken samen met de burgemeester schoon
Nieuws

Jongeren maken samen met de burgemeester schoon

  • Redactie
  • 26-04-2019
  • Nieuws
Jongeren maken samen met de burgemeester schoon
VLAARDINGEN – De jonge basketballers van de Vlaardingen Captains doen nog meer dan spelen en trainen. De spelers van de club die opgezet is vanuit de Yets Foundation struinen regelmatig de straten en perken af in de Westwijk om het zwerfvuil van de straat te halen.

Vanmiddag voegde burgemeester Annemiek Jetten zich bij de jongeren, samen met haar echtgenoot. Natuurlijk om met eigen ogen te zien waarvoor deze jongeren zich inzetten. Maar Jetten kwam niet enkel voor een ‘fotomomentje’: ze zorgde ervoor dat ze uitgerust werd met grijper, vuilniszak en T-shirt met de opdruk “Westwijk schoon” en deed een volledige ronde mee met de schoonmaak. De tocht voerde daarbij vanaf de Heemtuin via de Marnixlaan en daarna een rondje winkelcentrum. Vooraf kwam de burgemeester met een cadeautje als dank voor de inzet van de basketballers, die ze ieder persoonlijk een bioscoopbon gaf, om ook even lekker te ontspannen, tussen school, trainen, spelen en de wijk schoonmaken door.

Eén van de trouwste supporters in de zaal bij wedstrijden, en ook vast aanwezig bij de wekelijkse schoonmaakactie, is oud wethouder Hans Versluijs, zelf ook bewoner van de Westwijk. ,,De jongeren hebben dadelijk even vakantie, maar de schoonmaakacties lopen dan wel door’’, aldus Versluijs. ,,Ook vandaag maken we weer met deze groep zo’n anderhalf uur vol. We hebben wel een redelijk vaste route, dat is zo afgestemd met de gemeente. Zo weten ze waar wij schoonmaken en waar zij dan minder hoeven te komen’’.

Meedoen en meer informatie: Hans en Marleen Versluijs, e-mail: [email protected]