Categorie├źn

Service

Jozefmavo haalt weer recordbedrag op voor zusterschool in Kenia

Jozefmavo haalt weer recordbedrag op voor zusterschool in Kenia
Onderwijs

Jozefmavo haalt weer recordbedrag op voor zusterschool in Kenia

  • Redactie
  • 29-03-2022
  • Onderwijs
Jozefmavo haalt weer recordbedrag op voor zusterschool in Kenia
VLAARDINGEN - Op 18 maart vierden ze op de St.-Jozefmavo de jaarlijkse Jozefdag, een dag die in het teken staat van de zusterschool in Kenia. De leerlingen halen geld op door onder andere mee te doen met activiteiten; cupcakes bakken, voetballen, basketbal, een restaurant 'draaien', dansen en nog heel veel meer. Daarbij kwam in de schoool aan de Willem deZwijgerlaan ook nog de Jozefmarkt, waarop allerhande spullen werden verkocht en ook was daar een rad van Fortuin, gerund door ouders uit de ouderraad.

Al het geld wat opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar de St.-Josephschool in Kenia toe. ,,De afgelopen jaren hebben we onder andere een waterput kunnen realiseren maar ook aanpassingen aan het schoolgebouw, betalen van salarissen''. aldus Jurriaan Govaart namens de school. ,,Ook nu hebben onze leerlingen zich weer enorm ingezet om geld op te halen. Nog dagelijks komt er geld binnen, de grens van €6000 is reeds bereikt………''.

Wat dit jaar het eindbedrag zal zijn is nog even afwachten, maar dat alle leerlingen, medewerkers en betrokken ouders er weer een groot succes van hebben gemaakt is zeker! De foto's zijn gemaakt door hen allemaal. 

St. Joseph’s secondary girls’ school

De zusterschool van de Vlaardingse St. Jozefmavo bevindt zich in Kakrigu in Kenia en biedt meisjes een kans om naar school te gaan en zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, zelfstandige mensen die zich kunnen redden in de maatschappij. Niet overal in de wereld heeft ieder kind kans heeft op onderwijs en daar besteedt de St. Jozefmavo in Vlaardingen dan ook aandacht aan.

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →