Categorieën

Service

Knappe prestatie jongens junioren D Fortuna

Knappe prestatie jongens junioren D Fortuna
Sport

Knappe prestatie jongens junioren D Fortuna

  • Redactie
  • 20-09-2021
  • Sport
Knappe prestatie jongens junioren D Fortuna
ATLETIEK - Afgelopen zaterdag 18 september 2021 vond de landelijke A finale atletiek plaats in Lisse. Aan deze wedstrijd mochten alleen de beste twaalf ploegen van Nederland deelnemen. Via de kwalificatie had de jongens junioren D ploeg van AV Fortuna zich geplaatst voor deze finale. De ploeg bestond uit Sam Boelen, Noah Kwadijk, Ben de Winter, Levi Heidenreich, Luuk van Beem, Jayden Matimbor, Ian Rodenburg en Youri Blokland. Deze atleten moesten het gaan doen in Lisse. Iedere atleet was ingedeeld op zijn beste onderdelen om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de ploeg.

De dag begon met een vlaggenparade. Elk team werd voorgesteld en mocht een ereronde op de atletiekbaan lopen. Onder een hard applaus liepen ook de jongens van AV Fortuna hun ronde. De gezichten waren plots allemaal gespannen, want de wedstrijd ging nu echt van start. Ian mocht het spits afbijten in de discuskooi. Met een mooie worp van 19.40m behaalde hij de eerste punten voor de ploeg. Ook Youri kwam uit op het discuswerpen. Hij kwam tot een top afstand van 22.62m. Ondertussen liepen Ben, Luuk, Sam en Youri hun 4x80m estafette. Wat zaten er mooie wissels bij!

Na het middaguur begon ook Jayden aan zijn wedstrijd. Zijn eerste onderdeel was de 80m hordelopen. Jayden eindigde hier als eerste in een super snelle tijd van 11.56sec. Ook Sam (15.16sec) en Noah (15.83sec) liepen een hele mooie race. Bij het verspringen behaalde Jayden weer een eerste plaats met een afstand van 5.22m. Luuk kwam tot een hele mooie afstand van 4.02m.

Bij het hoogspringen deden Noah en Levi mee. Beide jongens sprongen super goed. Noah behaalde een hoogte van 1.35m en Levi een hoogte van 1.20m. Bij het kogelstoten lieten Ben en Youri zien dat ze wel hele goede trainingsmaatjes zijn. Bij Ben kwam de kogel op 9.06m neer en bij Youri was dit op 9.05m.

Aan de 1000m deden Sam, Ian en Levi mee. Voordat de serie begon hadden de jongens hun tactiek doorgenomen. Na een hele mooie race passeerde Sam in een goede tijd van 3.29.84  de finish. Ook Ian liep een super race. Hij finishte in 3.34.23min. Levi liet ook zien in vorm te zijn en kwam in een tijd van 3.43.13min de finishlijn over.

Het slotonderdeel van de dag was de 80m sprint. Jayden, Luuk en Ben traden aan in hun startblokken. Jayden won wederom dit onderdeel in een tijd van 9.80 sec. Luuk kwam in 11.67 over de finish en Ben passeerde in een tijd van 11.87 de finishlijn. Dit waren wederom toptijden!

Na het laatste onderdeel was het wachten op de einduitslag. Wat de uitslag ook mocht worden, iedereen was trots op elkaar. De dag kon niet meer stuk, want er waren heel veel persoonlijke records gesneuveld. Alle atleten verzamelde zich rond het podium in afwachting van de uitslag. Uiteindelijk zijn de jongens junioren D op een mooie zevende plaats van Nederland geëindigd. Hier was iedereen echt super blij mee.