Categorieën

Service

Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen

Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen
Nieuws

Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen

  • Redactie
  • 05-09-2023
  • Nieuws
Koning Willem-Alexander komt naar Vlaardingen

Fotografie: RVD / Gemmy Woud-Binnendijk

VLAARDINGEN - Koning Willem-Alexander brengt op vrijdag 29 september een bezoek aan Vlaardingen ter ere van 750 jaar stadsrechten. Op vrijdagavond 29 september vindt het Theatraal Stadsspektakel ‘Het Verhaal van Vlaardingen’ plaats. Koning Willem-Alexander woont het eerste deel van deze openluchtvoorstelling aan de Oosthavenkade bij.

Onze stad besteedt in het jubileumjaar aandacht aan de rijke geschiedenis sinds 1273. De viering biedt Vlaardingen kans om via sport, cultuur, kunst, erfgoed en andere maatschappelijke initiatieven de bewoners actief met elkaar in contact te brengen en samen te laten werken. Eén van de initiatieven van de Stichting Vlaardingen 750 is de openluchtvoorstelling ‘Het Verhaal van Vlaardingen’. Samen met professionele zangers brengen meer dan 250 lokale acteurs, zangers, dansers, een professioneel orkest en begeleidende beelden verleden, heden en toekomst bijeen op een podium aan de Oosthavenkade van Vlaardingen.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan de theatervoorstelling gaat de koning met verschillende Vlaardingers in gesprek over hun betrokkenheid bij dit jubileumjaar en over hun band met Vlaardingen. Deze ontmoeting is in het historische haringpakhuis waar nu het internationale familiebedrijf J. de Jonge Group is gevestigd.

Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen over de komst van de koning: “Wat een eer dat we de koning op vrijdagavond 29 september mogen verwelkomen bij het eerste deel van ‘Het Verhaal van Vlaardingen’. Als burgemeester ben ik heel blij voor onze stad. De komst van de koning is de kroon op het feestjaar en ‘Het Verhaal van Vlaardingen’ is één van de hoogtepunten. Stichting Vlaardingen 750 maakt dit jaar ruim 75 jubileumprojecten uit de stad mogelijk met financiële en andere steun en heeft daarnaast een basisprogramma georganiseerd, waar onder andere de Stadskaravaan-festivals, de middeleeuwse stadsrechtenstoet, de meifeestweek ‘Vlaardingen Viert’, de pop-up camping aan de Krabbeplas, een onderwijsprogramma én dit openluchtspektakel onder vallen.''