Categorieën

Service

Openluchtspektakel laat vele gezichten van Vlaardingen zien

Openluchtspektakel laat vele gezichten van Vlaardingen zien
Uit

Openluchtspektakel laat vele gezichten van Vlaardingen zien

  • Redactie
  • 11-08-2023
  • Uit
Openluchtspektakel laat vele gezichten van Vlaardingen zien

'We halen alles uit de kast om de bezoeker te verrassen'

VLAARDINGEN - Met een groots spektakel komt de geschiedenis van de stad Vlaardingen op 28, 29 en 30 september 2023 spectaculair tot leven. In de openluchtvoorstelling ‘Het verhaal van Vlaardingen’ wordt de bezoeker meegenomen in 750 jaar Vlaardingen. Meer dan 250 acteurs, een professioneel orkest, dansers en begeleidende beelden brengen verleden, heden en toekomst samen op een enorm podium. Kaartjes voor het openluchtspektakel aan de Oosthavenkade zijn vanaf nu te koop.  

Unieke voorstelling op unieke plek

Regisseur Eric van der Ende vertelt enthousiast: “Vlaardingen pakt uit met een spektakel op een unieke plek in de stad. Een voorstelling als deze is eenmalig. En we halen alles uit de kast om de bezoeker te verrassen. Ooit een machine zien dansen met een balletdanser? Of gezien hoe de grootste jurk van Vlaardingen ontstaat? Het verhaal wordt gebracht door acteurs, dansers en muzikanten van lokale verenigingen en door bekende artiesten. Een samenwerking tussen zoveel mensen is soms best een uitdaging, maar samen laten we zien dat het culturele hart van Vlaardingen keihard klopt.”

Bekend en minder bekend talent

Presentatietalent van het jaar 2022 én Vlaardinger Tjerk van der Ende is verteller tijdens de openluchtvoorstelling. Acteur Joris Lutz brengt graaf Floris V tot leven op het podium. Ook Ger Otte (Beauty and the Beast), Sharon Kips (X Factor) en Jordy Dijkshoorn (voorheen De Likt) spelen een rol. Samen met lokale spelers laten zij bezoekers zien hoe Vlaardingen een stad werd, zich door de crisis en de oorlog sloeg en wie de helden van de stad zijn. Ook kenmerkende zaken als de visserij, industrie en Vlaardingen als waterstad komen aan bod. En wat heeft de toekomst voor de stad in petto?

Visueel spektakel voor elke leeftijd

“We hebben ons losjes laten inspireren door het Verhaal van Nederland. Maar dan de Vlaardingen-variant,” vertelt Frank Tomeï van Stichting Vlaardingen 750 jaar. “Geen musical of toneelstuk maar een spektakel waarin de geschiedenis van Vlaardingen tot leven komt, op een leuke manier en in een vlot tempo.Soms heel groots, op andere momenten klein en intiem. Interessant voor elke leeftijd. We hebben zoveel potentie hier in Vlaardingen en dat komt allemaal samen tijdens deze voorstelling. De bezoeker gaat zich geen seconde vervelen. Over dit spektakel wordt nog lang nagepraat. En we nemen de voorstelling niet op, dus grijp je kans nu als je het wilt zien.’’

Kaarten vanaf nu te koop

Kaarten voor dit eenmalige openluchtspektakel kosten 15 euro per stuk. Ze zijn te koop op Stadsgehoorzaal.nl. De voorstelling speelt zich af aan de Oosthavenkade in Vlaardingen. Dit is vlak bij het Stadsstrand. 

Over Vlaardingen 750

Op 14 mei 1273, 750 jaar geleden, kreeg Vlaardingen stadsrechten van graaf Floris V. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd. Het hele jaar wordt daarom gevuld met activiteiten en evenementen. Via sport, cultuur, kunst, erfgoed en andere maatschappelijke initiatieven komen Vlaardingers met elkaar in contact om samen verder te bouwen aan een mooie stad. Het openluchtspektakel is een van die evenementen. Kijk voor meer informatie op Vlaardingen750.nl