Categorieën

Service

Koop lokaal en steun plaatselijke ondernemers!

Koop lokaal en steun plaatselijke ondernemers!
Winkelen

Koop lokaal en steun plaatselijke ondernemers!

  • Advertorial
  • 20-11-2020
  • Winkelen
Koop lokaal en steun plaatselijke ondernemers!
VLAARDINGEN - De coronacrisis treft ons allemaal en vooral lokale ondernemers hebben het zwaar. Zeker met de decembermaand in aantocht kunnen deze winkeliers wel het spreekwoordelijke steuntje in de rug gebruiken.

Winkelcentrum De Loper bestaat dit jaar 50 jaar. Een feestje zat er door Corona helaas niet in dit jaar. Maar de winkeliers op De Loper doen er alles aan om het winkelen zo gezellig en veilig mogelijk te maken. Zo is onlangs het winkelcentrum vernieuwd, is er een nieuwe website gelanceerd en staan er leuke acties gepland. Houd de social media kanalen van De Loper dus goed in de gaten.

Waarom zou je lokaal moeten kopen?

Door lokaal kopen worden lokale ondernemers gesteund. Lokale aankopen hebben ook positieve gevolgen voor diegene die de aankoop doet en de omgeving waar men leeft. We bespreken een aantal redenen om een lokale aankoop te doen.

1. Goed voor de lokale economie
Online shoppen doen we vaak bij een multinational of internationale keten. Hierdoor vloeit het geld als het ware uit de omgeving weg. Steun om die reden de lokale economie door te winkelen in je eigen wijk.

2. Betere service
Lokaal kopen betekent vaak betere service. Wanneer er klacht zou zijn is de winkelier rechtstreeks aanspreekbaar, dus: geen geklungel met formulieren en e-mails waarbij het vaak wachten is op een antwoord. Bovendien hebben de winkeliers veel kennis van de producten en kun je daar dus beter advies inwinnen.

3. Helpt de gemeenschap
Hoewel dit in eerste instantie niet vanzelfsprekend lijkt, help je door lokaal te kopen indirect jezelf en de buurt waar je leeft. Lokale aankopen zorgen er namelijk voor dat het geld in de buurt blijft. Daardoor neemt bijvoorbeeld de welvaart voor de mensen om je heen toe en blijft de sportvereniging in ontwikkeling door lokale sponsors die meer geld ter beschikking stellen.

4. Extra beleving
Ruiken, voelen, passen en advies krijgen over geur, kleur of stijl: die beleving krijg je niet via je schermpje, maar wel door lokaal winkelen. Dat kan een hele verademing zijn, nu we leven in een maatschappij waar we vaak aan onze smartphone zijn gekluisterd.

5. Minder slecht voor het milieu
Over het algemeen maken lokale bedrijven gebruik van minimale transport- en verzendketens. Dat betekent minder vervuiling op meerdere vlakken. Ze verbruiken niet alleen minder energie en brandstof, maar kopen ook lokale producten en grondstoffen in, die een positief effect hebben op andere lokale winkels.

6. Meer werkgelegenheid
Lokale winkeliers die goede zaken doen zorgen relatief gezien voor meer werkgelegenheid. Meer omzet biedt uitbreidingsmogelijkheden. We helpen dus niet alleen bestaande banen te behouden, maar ook om nieuwe banen te creëren.

Conclusie: Lokaal kopen is een goed idee
Lokaal kopen is altijd een goed idee, maar in coronatijd nog nét ietsje meer. Je steunt zo niet alleen de plaatselijke winkeliers, maar zoals gezegd ook de gemeenschap en zorgt dat het gebied waar je leeft aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft.

Doe jij je aankopen voor Sint, Kerst en eindejaar dit jaar ook bewust bij lokale ondernemers? Het zal enorm gewaardeerd worden, want samen zorgen we ervoor dat winkels en horeca de crisis zo goed mogelijk doorkomen, dat onze winkels aantrekkelijk blijven en werknemers hun baan behouden.

Aqua Consult + Design B.V.

Kwikstaartweg 27, Vlaardingen

Meer over Aqua Consult + Design B.V. →