Categorieën

Service

Kritiek op aanpassing Westlandseweg: 'Dat kan veiliger'

Kritiek op aanpassing Westlandseweg: 'Dat kan veiliger'
Politiek

Kritiek op aanpassing Westlandseweg: 'Dat kan veiliger'

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 09-05-2021
  • Politiek
Kritiek op aanpassing Westlandseweg: 'Dat kan veiliger'
VLAARDINGEN – Raadslid Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP is een fervent fietser. Hij heeft er zelfs zijn beroep van gemaakt want naast zijn raadslidmaatschap werkt hij dagelijks bij Rob’s Bikecenter in Maasland. Dat doet ie ook op de fiets, dat stukje naar zijn werk. Geen wonder dat hij in de raad zich sterk maakt voor Vlaardingen fietsstad, en deze week zich ook nog eens druk maakte over nieuwe aanpassingen van de Westlandseweg. Die lijken namelijk niet zo ‘fietsvriendelijk’.

Erik van Pienbroek: ,,Afgelopen week is de wegindeling op de Westlandseweg veranderd. Ten hoogte van de Hoflaan zijn er in het midden van het wegvak opstelstroken gemaakt voor autoverkeer. Deze opstelstroken geven tegelijk ruimte aan vluchtheuvels voor voetgangers waardoor zij veiliger kunnen oversteken. Tegelijk worden de autorijbanen opzij geduwd waardoor de fietsstroken minder ruimte krijgen en in de klem komen. Naar onze mening kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer een auto moet uitwijken voor de vluchtheuvel en er tegelijk fietsverkeer rijdt’’.

Dat kan wel beter, zo denkt Van Pienbroek en hij heeft er dan ook het college over ‘aangeschoten’. ,,De ChristenUnie/SGP is verbaasd over deze verandering wat voor de zoveelste keer meer ruimte aan het autoverkeer geeft ten koste van het fietsverkeer’’, aldus Erik van Pienbroek. ,,Hoe willen wij Vlaardingen meer fietsvriendelijk maken terwijl het fietsverkeer niet als een volwaardige vervoersmiddel wordt gezien.’’

Dat is nogal sterk uitgedrukt maar soms moet je even ‘aanzetten’ om een punt te maken in de politiek. Van Pienbroek wil dan ook onder meer weten van het college hoe de rest van de plannen op dat punt er uitzien. En ook hoe het college het aanpakt om het fietsverkeer toch veilig over de dijk te kunnen laten fietsen. Wordt vervolgd.