Categorieën

Service

Laatste jaren Vincent van Gogh bij Het Zeepaard

Laatste jaren Vincent van Gogh bij Het Zeepaard
Uit

Laatste jaren Vincent van Gogh bij Het Zeepaard

  • Redactie
  • 01-04-2019
  • Uit
VLAARDINGEN - Deze week in Filmtheater Het Zeepaard wordt de film "At Eternity’s Gate" vertoond, van regisseur Julian Schnabel met onder anderen Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner en Oscar Isaac.

 

Het verhaal

Julian Schnabel is na de The Diving Bell and the Butterfly uit 2007 terug met een impressionistische kijk op de laatste jaren van Vincent van Gogh in Arles. Schnabel, zelf ook schilder (eerder maakte hij al een film over de schilder Basquiat), focust op de kunstenaar en zijn worsteling om te worden begrepen terwijl hij stuit op onbegrip en afwijzingen. Willem Dafoe, die voor deze rol in Venetië de prijs voor Beste Acteur won en een Oscarnominatie kreeg, speelt de legendarische schilder op magnifieke wijze. Schnabel laat ons ook echt door de ogen van Van Gogh kijken en toont zo wat hij zag en wat zijn tijdgenoten niet zagen. De film is vernoemd naar Op de drempel van de eeuwigheid dat Van Gogh voltooide in zijn sterfjaar 1890.

 

★★★★ VPRO Cinema

Willem Dafoe maakt een onuitwisbare indruk.

★★★★ NRC

Toeschouwer wordt soms eventjes zelf de kunstenaar.

★★★ de Volkskrant

Dafoe levert de beste Van Gogh-vertolking tot nu toe.

 

At Eternity's Gate wordt vertoond op donderdag 4 april om 20.30 uur en op zondag 7 april om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.