Categorie├źn

Service

Leerlingen Lentiz Groen van Prinstererlyceum exposeren bij Kade 40

Leerlingen Lentiz Groen van Prinstererlyceum exposeren bij Kade 40
Onderwijs

Leerlingen Lentiz Groen van Prinstererlyceum exposeren bij Kade 40

  • Redactie
  • 20-05-2022
  • Onderwijs
Leerlingen Lentiz Groen van Prinstererlyceum exposeren bij Kade 40

Werk van eindexamenleerling Isa du Pré

VLAARDINGEN - Examenleerlingen van Lentiz | Groen van Prinstererlyceum hebben afgelopen vrijdagavond een expositie geopend bij Kade 40 in Vlaardingen. De examenleerlingen exposeren hun werk dat zij voor het Centraal praktisch examen tekenen maakten.

Directeur van ’t Groen van Prinstererlyceum Harry Chambone is trots op de leerlingen: “Deze leerlingen hebben fantastische werken gemaakt. Er wordt bij ’t Groen veel geïnvesteerd in creativiteit, door bijvoorbeeld Talentklassen en individuele begeleiding. Deze tentoonstelling is voor de leerlingen een prachtig resultaat.”

De avond startte met twee muzikale optredens van leerlingen van ’t Groen, begeleid door muziekdocent Marjolein Wiegmann en oud leerling Wouter Carré. Hierna openden de drie docenten van de drie klassen (vwo, havo en mavo) de avond door iets te vertellen over het proces, de thema’s en de hoge kwaliteit van de gemaakte werken. Astrid Kwakernaak, Ramona Smith, en Sandra van Hove vertelden vol passie over hun vak en vol bewondering over hun leerlingen.

Na de introductie werd de tentoonstelling feestelijk geopend en konden de bezoekers kijken naar de werken die door de leerlingen gemaakt zijn. In de expositieruimte komen de werken van de leerlingen uitstekend tot hun recht. Op een aantal plekken is een QR-code zichtbaar. Als deze geopend wordt, krijg je toegang tot een boekwerkje waarin de 51 werken van de leerlingen verzameld zijn, voorzien van commentaar door de kunstenaars zelf.  

Het is de eerste keer dat de werken van de leerlingen op deze manier onder de aandacht gebracht worden, met grote dank aan de collega’s van Kade 40. Mogelijk is dit de start van een mooie traditie.

De werken zijn nog zichtbaar bij Kade 40 tot en met 2 juni.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →