Categorie├źn

Service

Leverancier Regionale Belasting Groep gehackt

Leverancier Regionale Belasting Groep gehackt
Nieuws

Leverancier Regionale Belasting Groep gehackt

  • Redactie
  • 24-05-2024
  • Nieuws
Leverancier Regionale Belasting Groep gehackt

VLAARDINGEN - Een leverancier (Addcomm) van de Regionale Belasting Groep (RBG) is aangevallen met ransomware. De RBG regelt onder andere in Vlaardingen het innen van de gemeentelijke- en waterschapsbelasting. Addcomm verstuurt de aanslagen die inwoners per post of digitaal ontvangen. Het is op dit moment nog onbekend welke gegevens zijn gehackt. Dat wordt onderzocht. Mogelijk zijn er gegevens van inwoners of bedrijven binnen Vlaardingen gestolen. Dan kan het gaan om persoonsgegevens zoals naam, adres, woonplaats, burgerservicenummer of de eigendomsgegevens van onroerend goed.

De hack is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (APG) en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Addcomm heeft inmiddels maatregelen getroffen om veilig hun werk weer te kunnen uitvoeren.

Wat betekent dit voor u?

De systemen van de gemeente Vlaardingen en de RBG zijn zelf niet getroffen door de ransomware aanval. U kunt dus veilig uw belastingzaken regelen via de beveiligde omgeving bij de RBG. Zij hebben contact met de leverancier. Zodra bekend is om welke gegevens het gaat, laten zij dat op de website weten. Het onderzoek kan wel nog een tijd duren.

Meer informatie

Via de website van de RBG kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Voor vragen hierover kunt u de RBG bellen. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur: 088 291 10 00.