Categorieën

Service

Life Goals Vlaardingen welzijnstraject weer van start

Life Goals Vlaardingen welzijnstraject weer van start
Gezond

Life Goals Vlaardingen welzijnstraject weer van start

  • Redactie
  • 21-03-2022
  • Gezond
Life Goals Vlaardingen welzijnstraject weer van start
VLAARDINGEN - Het bevorderen van participatie, mentaal welzijn en sociale contacten: allemaal aspecten waar sport en bewegen een positieve bijdrage aan levert. En daarom werken Vlaardingen in Beweging, VluchtelingenWerk, Stroomopwaarts en sv CWO sinds 2020 samen in het Life Goals welzijnstraject. Vorige week startte weer een nieuwe enthousiaste groep deelnemers. 

De kracht van bewegen
Wekelijks beweegt een groep volwassen statushouders onder begeleiding van een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging op locatie van sportvereniging CWO. Verschillende sport- en spelvormen komen aan bod. Aansluitend drinken de deelnemers gezamenlijk een kopje koffie of thee in de kantine en daarna starten zij energiek aan verschillende workshops van VluchtelingenWerk 

Plezier maken, fitter worden, lekkerder in je vel zitten, sociale contacten opdoen, structureel bewegen én de deelnemers verbinden aan regulier/bestaand sport-en beweegaanbod, dat is de insteek van Vlaardingen in Beweging voor deze groep. Dit alles draagt bij aan de doelstellingen van Stroomopwaarts en VluchtelingenWerk voor dit project: het reduceren van stress en eenzaamheid om op die manier de integratie en participatie te verhogen. 

Monitor
In dit project, dat voor de huidige deelnemersgroep loopt tot aan de zomervakantie, wordt de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers gevolgd met de Life Goals monitor. Deze wekelijkse korte vragenlijst brengt de ontwikkeling van de deelnemers in kaart, toegespitst op gezondheid, sociale relaties, zelfvertrouwen, samenwerken en communicatie. 

Meer informatie
Meer informatie over de verschillende Life Goals Vlaardingen projecten is te vinden op de website van Vlaardingen in Beweging: www.stichtingvib.nl/lifegoals