Categorieën

Service

Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in Vlaardingen!

Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in Vlaardingen!
Sport

Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in Vlaardingen!

  • Redactie
  • 03-08-2022
  • Sport
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in Vlaardingen!
VLAARDINGEN - Voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, die na een lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/of mentale klachten, is de stap om te gaan bewegen vaak erg groot. Welke activiteit past bij mij? Kan ik dat wel? Is mijn conditie wel goed genoeg? Of durf ik dat wel alleen? 

Onder begeleiding

Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen Vlaardingers gratis kennismaken met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten. Het programma duurt ongeveer acht weken. Onder begeleiding van de buurtsportcoach worden er tien verschillende sport- en beweegaanbieders bezocht. De ene week gaan de deelnemers bijvoorbeeld Jeu de Boulen bij Jeu de Boules vereniging JBC Vlaardingen en de andere week gaan ze bijvoorbeeld tennissen bij tennisvereniging VLTC. De lessen vinden steeds plaats op een andere dag, tijd en locatie. 

Op je eigen niveau

Volgens Buurtsportcoach Lucia kan iedereen aan dit programma meedoen op zijn of haar eigen niveau: “Je doet wat je kan en als het niet gaat dan doe je een eenvoudigere oefening of je stopt even. De deelnemers kunnen dit zelf aangeven. Het programma start met twee keer sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit doen we bewust zodat iedereen rustig kan starten met wat oefeningen. Deelnemers die fysieke klachten hebben kunnen dan advies vragen aan de fysiotherapeut”. 

Tevreden deelnemers

Na acht weken hebben we alle deelnemers uit de eerste groep gevraagd wat deelname aan dit programma hen heeft opgeleverd. Daarop kregen we veel positieve reacties: “Ik ben een super leuke ervaring en een vriendin rijker, ik heb duidelijk beeld over mogelijkheden en ik heb een gemakkelijker keuze kunnen maken in hoe ik meer wil bewegen. Ik heb een bredere kijk op sport in Vlaardingen en heb meer sociale contacten”, aldus verschillende deelnemers. Zo vertelt een andere deelnemer:“Spierpijn heb ik zeker. Maar het was erg goed. En op een rustige locatie. Vooralsnog is het een heel goed initiatief, dit begeleid sporten. Ik ben blij dat ik me opgegeven heb!” 

Buurtsportcoach Lucia is er trots op dat de deelnemers zo tevreden zijn over het traject en zo goed mee hebben gedaan:“Dat is toch geweldig en vooral ook een compliment aan de sport- en beweegaanbieders die de kennismakingslessen verzorgen!” 

Structureel bewegen

De buurtsportcoach begeleidt deelnemers na afloop bij het maken van een keuze tussen de verschillende activiteiten. Op die manier verbindt de buurtsportcoach de deelnemers met de Vlaardingse sport- en beweegaanbieders waar zij structureel kunnen blijven bewegen. Dit is belangrijk, want bewegen is gezond, je voelt je er fitter door en het zorgt voor sociale contacten en plezier!

Meedoen? 

Deelname is gratis! Op zaterdag 27 augustus 2022 start groep 3. Aanmelden kan t/m donderdag 25 augustus 2022. Indien je liever later in het jaar wil deelnemen dan kun je je via het aanmeldformulier alvast aanmelden voor groep 4. Deze groep start in week 44. Het programma voor deze groep wordt eind september via de website bekend gemaakt. Ga voor meer informatie en om aan te melden naar: www.stichtingvib.nl/laagdrempelig.

Vragen

Voor vragen kun je een mail sturen naar Lucia van der Laarse, buurtsportcoach Zorg bij Vlaardingen in Beweging (ViB): [email protected].