Categorieën

Service

Marnix vergroot capaciteit voor coronapatiënten

Marnix vergroot capaciteit voor coronapatiënten
Gezond

Marnix vergroot capaciteit voor coronapatiënten

  • Redactie
  • 15-10-2020
  • Gezond
Marnix vergroot capaciteit voor coronapatiënten
VLAARDINGEN - Het aantal coronabesmettingen stijgt en de vraag naar zorg voor mensen met het coronavirus neemt hierdoor snel toe. Daarom heeft Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen het aantal plekken voor coronapatiënten al uitgebreid van achttien naar ruim vijftig plekken en breidt momenteel verder uit naar zeventig plekken.

De afgelopen maanden is in Marnix veel ervaring opgedaan in de zorg voor mensen met het coronavirus. Marnix is bovendien uitgerust met alles wat nodig is om corona-patiënten comfortabel te laten verblijven. In Marnix worden corona-patiënten opgevangen vanuit de eigen huizen van Argos Zorggroep, maar ook vanuit andere zorginstellingen en ziekenhuizen.

Deze extra capaciteit is mogelijk omdat ziekenhuizen hun niet-noodzakelijke operatiecapaciteit hebben afgeschaald. In Marnix verblijven ook nog steeds revalidatiepatiënten die niet besmet zijn met het coronavirus. Dit kan op een veilige manier, omdat de zorg voor mensen met het coronavirus volledig is afgescheiden van de zorg voor mensen die niet besmet zijn. Ook werkt Marnix met volledig gescheiden teams van medewerkers. Wij zijn trots dat wij deze, op dit moment zo noodzakelijke zorg, kunnen bieden.