Categorieën

Service

Met de fluisterboot langs verdwenen molens

Met de fluisterboot langs verdwenen molens
Uit

Met de fluisterboot langs verdwenen molens

  • Redactie
  • 04-09-2019
  • Uit
Met de fluisterboot langs verdwenen molens
VLAARDINGEN - Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september maakt de Vlaardingse Fluisterboot ANDANTE een 'Verdwenen Molens' tocht. Varen langs maar liefst dertien plaatsen waar in het verleden molens stonden? Deze bijzondere vaart wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Vlaardingen en Kanovereniging Natsec. Een gids vertelt over de verdwenen molens onderweg en tijdens het bezoek aan de Groeneveldse Molen, die te vinden is bij 't Woudt, het kleinste (kerk)dorp van Nederland.

Reserveren kan via www.vlaardingsefluisterboot.nl/molentocht


Er wordt gestart vanaf de kade bij Polderpoort aan de Watersportweg in Vlaardingen. Afvaart 09.30 uur, ca. 14.00 uur is de boot weer terug bij de steiger.

Watermolens

In Midden-Delfland stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder de Groeneveldse Molen bij ‘t Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de grote watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze zijn makkelijk herkenbaar, maar de andere plaatsen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Tijdens de tocht zijn de oude molenplaatsen gemarkeerd. Na deze tocht weet u er alles van.