Categorieën

Service

Metamorfose op de Jozefmavo

Metamorfose op de Jozefmavo
Onderwijs

Metamorfose op de Jozefmavo

  • Redactie
  • 13-01-2020
  • Onderwijs
Metamorfose op de Jozefmavo
VLAARDINGEN – Huiswerk zoveel mogelijk op school, minder vakken op een dag met langere lesuren waarin meer tijd is voor de lesstof, en hulp van je vakdocent, en extra talentklassen voor als je meer wilt.

Zo maar een greep uit wat je kunt verwachten als je komend jaar kiest voor de Jozefmavo, maar naast alles wat met lesgeven en les krijgen te maken heeft is er uiterlijk ook het nodige veranderd op ‘de Jozef’  aan de Willem de Zwijgerlaan; het OLC, ofwel het Open Leercentrum, en de grote aula zijn grondig aangepakt. Daarbij heeft een interieurspecialist een grote rol gespeeld, maar de leerlingen misschien nog wel een grotere rol. Allereerst is van beide ruimtes de stenen vloer verdwenen. Er bovenop is namelijk een laag aangebracht om deze te egaliseren en daar weer op is er een pvc vloer aangebracht. De kleuren, veel aardetinten en wat zachte grijstinten, zijn rustiger en hebben de veelheid aan andere kleuren, waaronder het drukke rood, vervangen. En tenslotte zijn er op de muren allerlei fotoprints aangebracht van pophelden, waarbij de leerlingen zelf de keuzes hebben gemaakt. Het effect? Een tweetal centrale eigentijdse ruimtes waarvan veel meer rust uitstraalt. Figuurlijk, maar ook letterlijk, want op de piekmomenten, als er veel leerlingen in- of uit de ruimte lopen, is het veel rustiger en minder lawaai. Tenslotte zijn ook de kluisjes voor de leerlingen in de centrale hal aangepast. Verdwenen zijn daardoor de hoeken waardoor er niet altijd goed zicht was op wat er allemaal gebeurde.

De nieuwe omgeving heeft ook op het gedrag en de beleving van leerlingen en medewerkers veel invloed. In de nieuwe ruimtes kun je elkaar beter verstaan, is het rustiger en de nieuwe aangeklede omgeving maakt dat de jongeren zich er prettiger voelen; er wordt veel meer gechilled.

Het is zo’n beetje het laatste wapenfeit van April van Loenen, die deze metamorfose voor haar vertrek als directeur van de Jozefmavo nog af wilde ronden. Van Loenen is vertrokken naar scholengroep Melanchton in Rotterdam en inmiddels opgevolgd door Willem Punt, die vanaf 1 februari fulltime op de Jozefmavo aan het werk is.

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →