Categorie├źn

Service

Na vijftien jaar einde aan Spin for Life

Na vijftien jaar einde aan Spin for Life
Gezond

Na vijftien jaar einde aan Spin for Life

  • Redactie
  • 16-12-2022
  • Gezond
Na vijftien jaar einde aan Spin for Life
VLAARDINGEN - Na vijftien jaar spinnen voor Villa Joep komt er een einde aan het spinningevenement van Spin for Life Vlaardingen. De trouwe deelnemers en sponsoren wisten er elk jaar weer voor te zorgen dat een mooi bedrag kon worden overgemaakt. Samen zorgden zij ervoor dat er in totaal € 1,5 miljoen is gedoneerd aan Villa Joep. Een bedrag waar een ieder, die zich hiervoor heeft ingezet, trots op mag zijn.

Ruim twintig jaar geleden werd het spinningevenement Spin for Life Vlaardingen voor het eerst georganiseerd. In de eerste jaren werden verschillende goede doelen als War Child, Cystic Fibrosis (Taaislijm ziekte) en Kika gesteund. Daarna werd Villa Joep het vaste goede doel waarvoor geld werd opgehaald. Naast de deelnemers en (hun) sponsors droegen vaste onderdelen zoals het Geschenkenfestival en het Taartenfestival ook hun financiële steentje bij. 

Na rijp beraad en vele afwegingen is nu de beslissing genomen geen nieuwe editie(s) meer van het spinningevenement namens Spin for Life Vlaardingen te organiseren. Jan de Witte is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de organisatie en heeft de beslissing, samen met zijn team, met pijn in het hart genomen. ,,De laatste maanden hebben we nagedacht over de toekomst. Hiervoor hebben we onder andere gesprekken gevoerd met diverse (oud-)vrijwilligers, deelnemers en sponsoren'', vertelt Jan. ,,Daaruit hebben we de onvermijdelijke conclusie getrokken dat de organisatie van een spinningevenement voor ons definitief niet meer haalbaar is.''

Cynthia van den Thoorn vervolgt: ,,Afgelopen jaren hebben wij ons best gedaan, ondanks Covid en vele beperkende maatregelen, aandacht te blijven vragen voor Villa Joep. Zo organiseerden we een veilig alternatief, de stappenchallenge 'Niet trappen, maar stappen' en dit jaar de mini-versie van het spinningevenement op Bevrijdingsdag in het Oranjepark in de buitenlucht. We hebben besloten dat vanuit Spin for Life Vlaardingen geen acties meer worden georganiseerd ''

Vanuit Spin for Life Vlaardingen wordt nog wel een oproep gedaan aan jou: Villa Joep gaat door met hun goede werk. Zij blijven zich inzetten voor de kinderen met neuroblastoom, een zeer agressieve en complexe vorm van kinderkanker waar inmiddels veel baanbrekend en innovatief onderzoek naar gedaan is. Maar de droom van Villa Joep, dat ergens in de toekomst er geen kinderen meer overlijden aan deze verschrikkelijke ziekte, mag niet stoppen! Dat kan alleen als Villa Joep daarin gesteund blijft worden met donaties. Je kan jouw donatie altijd overmaken.

Maar je kan ook een knuffelolifantje kopen en op die manier een bijdrage leveren. Dus ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen of als kraamcadeau? Spin for Life Vlaardingen heeft nog olifantjes beschikbaar via [email protected]. Overige verkooppunten van de olifantjes kun je vinden op de website van Villa Joep.