Categorieën

Service

Nieuw cultureel seizoen feestelijk geopend!

Nieuw cultureel seizoen feestelijk geopend!
Uit

Nieuw cultureel seizoen feestelijk geopend!

  • Redactie
  • 24-08-2023
  • Uit
Nieuw cultureel seizoen feestelijk geopend!

Fotografie: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Afgelopen zondag 20 augustus, de laatste dag van het Vlaardingse Zomerterras, stond traditiegetrouw in het teken van de opening van het nieuwe culturele seizoen. Ruim 2500 bezoekers genoten van het diverse programma, zowel op de podia als op het veld, en werden ook nog eens getrakteerd op heerlijk weer. De Stadsgehoorzaal presenteerde voorproefjes van 11 voorstellingen uit het theaterprogramma en ook de vele andere culturele instellingen die Vlaardingen rijk is lieten zien wat er allemaal te beleven is komend seizoen. De bezoekers wisten het Oranjepark ook op deze laatste Zomerterras dag goed te vinden en een groot aantal heeft ook direct theater- en concertkaarten besteld bij de ticketkassa op het terrein. Het volledige theaterprogramma van komend seizoen is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/programma .

De optredens werden verdeeld over drie podia met elk hun eigen thema. Het grote podium was het Muziekpodium, met cabaretier Andries Tunru als presentator. Muziekliefhebbers konden hier meedansen en -zingen met een speciaal voorproefje van het Theatraal Stadsspektakel (28 t/m 30 sep), Charl Delemarre die een ode brengt aan Shaffy (vr 16 feb), het Rotterdamse Xclusiv Company, Ricky Koole (vr 13 okt), Chosen Gospel Choir (vr 15 dec), Ocobar met muziek van Eric Clapton (za 16 mrt) en als knallende afsluiter Fleetwood Mac: The Incredible Story door The Cosmic Carnival (vr 24 mei).

Het kleine Zomerterras podium deed dienst als Familiepodium. Jong en oud zagen hier hun eigen jeugdhelden live op het toneel óf mochten zelf optreden. Met grote ogen werd gekeken naar de optredens van Villa Voice Zangschool, Rapunzel de Musical (zo 5 nov), De Magische Kast (zo 12 mei), Willem Junior (zo 28 jan), Fien en Teun de Musical (do 2 mei) en Peppa Pig Live (do 28 dec). Sommige kinderfiguren kwam zelfs nog even langs voor een meet & greet en uitgebreide fotosessie.

Het derde podium bevond zich op het gras in het park en droeg dan ook de toepasselijke naam Veldpodium. Hier presenteerde De Kroepoekfabriek het Vlaardingse talent Kishan Takens, die het publiek wist te veroveren. Ook konden kinderen hier mee op avontuur met Grootkapje en de jager tijdens de muzikale voorstelling Koekjes en Snorharen.

Naast het podiumprogramma viel er nog veel meer te zien en te horen op het festivalterrein. In De Proeftuin was een groot aantal van de Vlaardingse culturele organisaties aanwezig. KADE40, Museum Vlaardingen, Vlaardingen Doen, Vlaardingen 750, Showbrassband Thalita, Acteer en Meer, Masamuda, Dansstudio Dance Point Vlaardingen, Villa Voice Zangschool, Molen Aeolus, Urban Haring Run én de Waterweg Cultuurprijs bouwden een feestje vol spelletjes, workshops, activiteiten en informatie. Diverse bezoekers hebben hierdoor een nieuwe hobby gevonden.

Ook De Bellentuin midden op het terrein was een groot succes. De hele middag werd er heerlijk ontspannen en van de zon genoten in de strandstoelen, terwijl de meest magische zeepbellen geblazen werden en rondzweefden op de wind. Verder werden de bezoekers verrast door acrobatiek act Fabuloka die over het gehele terrein rondliep met een bijzondere menukaart met acts. Zodra een act gekozen werd voerden zij deze live uit als privé optreden.

De Stadsgehoorzaal kijkt, samen met de culturele partners, vol trots terug op de vijfde editie van het UITterras en dankt dan ook alle artiesten, cultuurcollega’s, sponsoren, fondsen, medewerkers van het Zomerterras en bovenal bezoekers voor deze letterlijk stralende dag. Vanaf zondag 1 oktober zullen er weer meer dan 100 voorstellingen in het theater te zien zijn. Ga voor het gehele programma en kaartverkoop naar www.stadsgehoorzaal.nl/programma

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →