Categorieën

Service

Nieuwe kunstexpositie in Het Zonnehuis

Nieuwe kunstexpositie in Het Zonnehuis
Uit

Nieuwe kunstexpositie in Het Zonnehuis

  • Redactie
  • 17-02-2020
  • Uit
Nieuwe kunstexpositie in Het Zonnehuis
VLAARDINGEN - Op zaterdag 22 februari wordt om 11.00 uur een nieuwe expositie in Het Zonnehuis geopend. Dit keer zal het kleurrijke werk van vader Kees Klopper en zijn dochter Frances worden getoond. 

Kees is autodidact en heeft nooit les gehad. Na zijn pensioen overwinterde hij in Spanje, maar miste daar zijn hobby. Tijdens het uitlaten van de hond vond hij grote (en kleine) platte stenen op het strand. Geïnspireerd door de mooie kerk van Altea ontstond het idee om die kerk op een steen te tekenen. Dit werd een succes en inmiddels hebben heel wat toeristen zo’n steen als souvenir mee terug naar huis genomen en een mooi plekje gegeven. Nu schildert hij voornamelijk kleurrijke abstracte werken. 

Dochter Frances is ook al haar hele leven geïnspireerd door kleur en heeft vele kunstvormen uitgeprobeerd. Echter het mozaïeken bleef haar het meest uitdagen. Eindeloze creaties ontstonden in haar hoofd, mogelijk gemaakt door de verschillende materialen, kleuren, vormen en patronen. Door een extra dimensie, de ondergrond, ontstonden er nog meer mogelijkheden. Frances struint graag kringloopwinkels af op zoek naar deze ondergronden. Haar viel een enorme variatie aan etagères op. Al snel zag zij hoe leuk al deze verschillende etagères, na een mozaïek opknapbeurt, zouden staan in de mooie vitrines van Het Zonnehuis.

De expositie is te bezoeken van 18 februari tot 30 maart in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen.

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →