Categorieën

Service

Nu investeren in burgerwindmolens bij Oeverbos

Nu investeren in burgerwindmolens bij Oeverbos
Nieuws

Nu investeren in burgerwindmolens bij Oeverbos

  • Redactie
  • 13-10-2021
  • Nieuws
Nu investeren in burgerwindmolens bij Oeverbos
VLAARDINGEN - Het Vlaardings Energie Collectief VEC geeft obligaties uit voor de financiering van twee windmolens in het Oeverbos. De inschrijving staat nu open. Het verwachte rendement is 4 tot 5 procent per jaar.

Op de Ledenvergadering van het VEC afgelopen dinsdag werden de mogelijkheden om deel te nemen door het bestuur toegelicht. De minimum inleg is € 50,-, de verwachte maximum loopduur ongeveer 20 jaar. De inschrijfperiode sluit op 2 december. Het VEC wil voor de financiering van de windmolens €850.000 ophalen zodat het financieel voordeel van de windmolens ook voor Vlaardingers is. 

Penningmeester Kees Borsboom zei: ,,Dit is een prachtig project voor investeerders. Voor en door Vlaardingers. Je draagt bij aan het opwekken van schone energie en het tegengaan van klimaatverandering en het geeft een hoge rente. De bank doet dat al tijden niet meer.'' Voorzitter Ton van der Steen vult aan dat bovendien de winst van het project besteed zal worden aan energie- en natuurprojecten.

De voorbereidingen voor de twee windmolens in het Oeverbos zijn in volle gang. Het VEC wil deze samen met coöperatie De Windvogel realiseren. De gemeente Vlaardingen heeft de vergunning verleend, de overheid heeft subsidie toegekend en er is afgesproken met Staatsbosbeheer dat de molens op hun grond mogen staan. Nu zijn de Vlaardingers aan zet.

Op 26 oktober wordt een informatieavond georganiseerd in de Windwijzer, Schiedamseweg 95. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 20.00 uur. Informatie over het project staat ook op de website van het VEC www.vlaardingsenergiecollectief.nl

De twee windmolens dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente door ongeveer 19.000 MWh energie per jaar te produceren, goed voor de elektriciteit van bijna 7.000 huishoudens ofwel 20 procent van de Vlaardingers. Ze zullen geplaatst worden aan Het Scheur, in het verlengde van de twee windmolens die er al staan.

 

Vlaardings Energie Collectief

Willem de Zwijgerlaan 49, Vlaardingen

Meer over Vlaardings Energie Collectief →