Categorie├źn

Service

Oliebollentoernooi Schermvereniging Trefpunt

Oliebollentoernooi Schermvereniging Trefpunt
Sport

Oliebollentoernooi Schermvereniging Trefpunt

  • Jan Buijsse
  • 15-01-2017
  • Sport
Oliebollentoernooi Schermvereniging Trefpunt
SCHERMEN - Trefpunt was nog even in de oliebollensfeer. Het jaarlijkse open Oliebollentoernooi werd dit weekend weer geschermd in de Lijnbaanhal. En net als altijd was het een gezellig toernooi. Meer ervaren jeugdige schermers maar ook echte beginners konden er aan hun trekken komen. Het was een succesvolle dag voor de thuisclub met één eerste plaats en drie derde plaatsen.

Bij de Kuikens, de jongste deelnemers, waren er slechts twee deelnemers. Maar ze moesten toch volledig aan de bak omdat ze in de voorrondes waren ingedeeld bij de iets ouderen. In de finale stonden ze echter tegenover elkaar. Hij moest er heel hard voor knokken, maar het lukte Lukas Brandenburg (Trefpunt) uiteindelijk eerste te worden, waarmee Emily Kaho (Zaïr) dus tweede werd.

Het was voor sommige schermers in de vrij grote groep van Benjamins een lange dag met heel veel partijen. De vermoeidheid sloeg toe, maar met hulp van de ouders werden de schermers weer zo gemotiveerd dat ze al hun partijen wisten te volbrengen. De finale tussen Julia Stolk (Zaïr) en Alessandro Vigano (Zaïr) kan wel bijna bloedstollend genoemd worden. In een lange partij wist Julia haar clubgenoot van zich af te houden; zij werd eerste en Alessandro tweede.

Een moedig strijdende Flores den Draak (Trefpunt) had in zijn partijen wisselende successen, maar toen het eropaan kwam wist hij mooi beslag te leggen op de eervolle derde plaats.

Voor de Pupillen, een wat kleinere groep, was het aantal wedstrijden toch zo bepaald dat de verschillende groepen ongeveer gelijktijdig zouden eindigen.

Michiel van Boven (Zaïr) moest in de finalewedstrijd de eer laten aan clubgenoot Iza de Gruijter. Bastiaan van der Ploeg (Trefpunt), een schermer die deze sport nog niet zo lang beoefent, was heel blij met zijn derde plaats op het erepodium.

Ten slotte de Cadetten, de ‘oudste’ groep. Hier ging het uiteindelijk om Jelle Wernik (Prometheus), Jesse Slaats (Trefpunt), Simone Videlin (Zaïr) en Rachika Yoshimori (Zaïr). Het lukte Jesse Slaats niet de beide dames te verslaan. Gelukkig wist hij nog wel de derde plaats op het ereschavot te bevechten ten koste van Jelle Wernik.

De finale ging dus tussen Rachika en Simone. De laatste schermt nog maar een half jaar. Desondanks gaf ze heel goed partij. Het was echter niet voldoende om de zeer ervaren Rachika van zich af te houden. Daarmee werd Rachika Yoshimori, net als vorig jaar, eerste.

De Oliebollen van 2017 zijn dus Lukas Brandenburg (Trefpunt), Julia Stolk (Zaïr), Iza de Gruijter (Zaïr) en Rachika Yoshimori (Zaïr).