Categorie├źn

Service

Oprit A20 bij Marathonweg gaat weekend dicht

Oprit A20 bij Marathonweg gaat weekend dicht
Nieuws

Oprit A20 bij Marathonweg gaat weekend dicht

  • Redactie
  • 26-04-2022
  • Nieuws
Oprit A20 bij Marathonweg gaat weekend dicht
VLAARDINGEN - Van vrijdag 29 april 21.00 uur tot maandag 2 mei 05.00 uur werkt bouwcombinatie BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat dag en nacht op de oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland. Hiervoor wordt de oprit en de rechterrijstrook op de A20 afgesloten. Op zaterdag werkt BAAK ook onder het viaduct van de Marathonweg. 

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreed naar drie rijstroken per rijrichting. De op- en afritten bij de Marathonweg en de Holysingel worden op deze situatie aangepast. Dit gebeurt tijdens weekendafsluitingen. Dit weekend is de oprit vanaf de Marathonweg richting Hoek van Holland aan de beurt en wordt meteen de A20 op die plek deels verbreed. Ook voert BAAK onder het viaduct op zaterdag overdag betonreparaties uit. 

Hinder

Tijdens de weekendafsluiting gaat het werk dag en nacht door onder meer met grote en zware machines en er is veel werkverkeer. Werkzaamheden als frezen, graafwerk en het plaatsen van vangrail zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Afsluitingen en omleidingen

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, zijn van vrijdag 29 april 21.00 uur tot maandag 2 mei 05.00 uur verschillende verkeersmaatregelen nodig: 

  • De oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland is dicht. Verkeer wordt omgeleid naar de A20 richting Rotterdam via oprit 9 Vlaardingen.
  • Op de Marathonweg richting het zuiden is ter hoogte van de A20 één rijstrook beschikbaar.
  • Op de A20 is ter hoogte van de oprit de rechterrijstrook dicht. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs het werk rijden. Op zaterdag en zondag overdag moet verkeer op de A20 richting Hoek van Holland rekening houden met 15 tot 20 minuten vertraging.
  • De Broekpolderweg is aan de kant van Vlaardingen alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
Zoals gebruikelijk worden de omleidingsroutes met gele borden aangegeven.