Categorieën

Service

Overstappen van zorgverzekering levert meestal een besparing op

Overstappen van zorgverzekering levert meestal een besparing op
Gezond

Overstappen van zorgverzekering levert meestal een besparing op

  • Redactie
  • 19-12-2021
  • Gezond
Overstappen van zorgverzekering levert meestal een besparing op
Elk jaar in november publiceren de zorgverzekeraars de nieuwe premies en de voorwaarden van hun verzekeringen. De premies stijgen elk jaar en de prijsverschillen zijn groot. Voor de basisverzekering geldt dat bij elke zorgverzekeraar dezelfde zorg vergoed wordt. Veel mensen stellen zichzelf wel de vraag: ‘Kan mijn zorgverzekering nog goedkoper?’ Toch stapt jaarlijks maar zes procent van de mensen over naar een andere zorgverzekering. Waarom is dat? De voorwaarden van verzekeringen zijn vaak ingewikkeld en het is niet het onderwerp waar mensen zich graag mee bezighouden. Als je dan best tevreden bent over je huidige zorgverzekeraar blijf je zitten waar je zit. Vaak levert overstappen vele euro’s voordeel op die je laat liggen als je je er niet in verdiept. Met behulp van een vergelijkingssite is overstappen helemaal niet zo ingewikkeld. 

Goedkope zorgverzekeringen

Stap niet in de valkuil door dezelfde zorgverzekering te kiezen als je partner of je collega. Wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en je zorgbehoefte. Ben jij bereid om je eigen risico te verhogen bovenop het verplichte eigen risico van 385 euro? Je maandelijkse premie valt dan lager uit. De mate waarin je keuzevrijheid belangrijk vindt, is ook bepalend voor de zorgverzekering die het beste bij jou past. Hier vind je een tabel met de 10 goedkoopste zorgverzekeringen om je een indruk te geven van de premies. Als je echt goed wilt vergelijken en ook nog op zoek bent naar een aanvullende verzekering is het aan te raden een zorgvergelijker in te vullen. Op basis van jouw wensen en persoonlijke gegevens krijg je een overzicht met de voor jou goedkoopste zorgverzekeringen. Nu is het alleen nog een kwestie van vergelijken en kiezen. 

Hoe werkt overstappen?

Heb je de verschillende zorgverzekeringen onderling met elkaar vergeleken en waag jij de overstap? Zeg voor 31 december je huidige zorgverzekering op. Je hebt vervolgens nog tot 1 februari de tijd om je definitieve keuze te maken. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari. Zie je op tegen het geregel? Maak gebruik van de overstapservice. Sluit voor 31 december een nieuwe zorgverzekering af en het opzeggen van je huidige verzekering wordt voor je geregeld. Het nieuwe polisblad ontvang je binnen twee tot drie weken thuis of digitaal in je e-mail als je daarvoor hebt gekozen.