Categorieën

Service

Parkeerinkomsten moeten ruim tien procent omhoog

Parkeerinkomsten moeten ruim tien procent omhoog
Wonen

Parkeerinkomsten moeten ruim tien procent omhoog

  • Redactie
  • 21-10-2020
  • Wonen
Parkeerinkomsten moeten ruim tien procent omhoog
VLAARDINGEN - Parkeren in Vlaardingen wordt volgend jaar flink duurder: een kleine tien procent voor een uurtje in de stad, meer dan twintig procent voor gebruikers van een parkeervergunning.

Om met de vergunnngen te beginnen: die kosten zowel voor een personenauto als een bestelbusje komend jaar 58 euro, waar dat nu nog 48 euro is. Tenminste, voor de eerste vergunning; een tweede vergunning voor een huishouden komt in 2021 op 190 euro. Nu is dat 144 euro. De derde vergunning kost nu 146 euro en dat tarief verandert niet. 

De kosten voor bedrijfsvergunningen stijgen flink meer dan twintig procent. De kosten specifiek voor markthandelaren blijven ongewijzigd. Parkeren in het centrum en in Vlaardingen-Oost gaat komend jaar € 2,40 euro per uur kosten, een verhoging van twintig cent per uur.

De achtergrond voor de verhogingen is bekend: Vlaardingen moet uit de rode cijfers zien te komen. B&W begroot voor 2021 om precies te zijn 2.549.105 euro aan inkomsten uit parkeren. Dat is ruim 242 duizend euro meer dan dit jaar, oftewel meer dan tien procent meer dan de ruim 2,3 miljoen euro dit de stad dit jaar binnenkreeg uit parkeerbelasting.

Wellicht ter relativering: in Schiedam kost een eerste parkeervergunning 93 euro, een tweede 394 euro.