Categorieën

Service

Petitie gestart voor behoud woningen wijk Mrija

Petitie gestart voor behoud woningen wijk Mrija
Nieuws

Petitie gestart voor behoud woningen wijk Mrija

  • Redactie
  • 07-10-2023
  • Nieuws
Petitie gestart voor behoud woningen wijk Mrija

De woningen in Mrija die over drie jaar weer weg moeten

VLAARDINGEN - De wijk Mrija achter de spoorlijn bij Vlaardingen West is gebouwd voor zo’n 1000 Oekraïense vluchtelingen. Over drie jaar zal alles weer afgebroken worden, om plaats te maken voor een afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI). Maar niet als het aan een groep betrokken Vlaardingers burgers, kerken en andere instellingen ligt. Die zijn namelijk een petitie gestart om de wijk te behouden. Is het niet voor een langer, noodzakelijk verblijf voor Oekraïners, dan tenminste voor andere inwoners van Vlaardingen. De wijk kan dan namelijk nog best zo’n 10 tot 15 jaar langer mee.

Inmiddels worden er handtekeningen verzameld om aan de gemeenteraad aan te bieden, als die op 12 oktober beslist over de toekomst van het gebied in de Vergulde Hand. Via deze online petitie zijn er al wat ondertekeningen, en daartussen opvallende (bekende) namen. Harry de vries bijvoorbeeld, mede-initiatiefnemer van de petitie, voormalig huisarts en ook betrokken bij de acties tegen het verplaatsen van de ZWZI naar Mrija. Voormalig raadslid voor het CDA Marieke Thommis heeft ook getekend, terwijl het CDA in de Vlaardingse raad waarschijnlijk wel juist voor de nieuwbouw van de AWZI gaar stemmen; immers, zij zitten in de coalitie en hebben een wethouder (Jacky Silos) die het voorstel steunt in het college. Tenslotte nog wat andere namen, maar nu nog niet genoeg waarschijnlijk om impact te kunnen hebben.

Het is kort dag, maar ben u tegen de nieuwbouw van de AWZI in de wijk Mrija en voor het behoud van de huizen daar, dan kunt u ook uw steun achterlaten en tekenen via deze link!