Categorie├źn

Service

Politie houdt verdachte autobrand aan

Politie houdt verdachte autobrand aan
112

Politie houdt verdachte autobrand aan

  • Redactie
  • 28-05-2024
  • 112
Politie houdt verdachte autobrand aan

VLAARDINGEN - Afgelopen nacht, dinsdag 28 mei 2024 om 03:05 uur, was wijkagent Roy aan het werk op de Nijkerkhoeve te Vlaardingen. Kort na dit tijdstip vond de autobrand plaats aan de Utrechtlaan . Op zijn Instagram-account vertelt Roy wat hier toen gebeurde:

,,Op het moment dat ik daar liep hoorde ik een oorverdovende explosie. Hierop ben ik naar mijn dienstvoertuig gerend welke geparkeerd stond op de Gelderlandlaan. Vervolgens ben ik samen met mijn collega in de richting gereden vanwaar wij de explosie hoorden. Hierbij troffen we circa 50 meter verder, op de Utrechtlaan, een beginnende autobrand aan.

Hierop hebben wij, doordat wij dermate dichtbij waren, eerst een onderzoek in de omgeving ingesteld naar mogelijke verdachten. Deze werden helaas niet direct aangetroffen. Waarna wij terug zijn gekeerd naar het brandende voertuig. Hier hebben wij tevergeefs getracht het vuur te blussen.

Op het moment dat de brandweer gestart was met blussen hoorden wij van een oplettende buurtbewoner dat hij, kort na de explosie 2 verdachten had zien wegrennen in de richting van de Baarnhoeve. Hierop hebben wij nogmaals met meerdere eenheden een zoekslag gemaakt in de omgeving. Daarbij trof ik op de Brusselweg een 23-jarige bewoner uit Vlaardingen aan welke als verdachte voor deze brandstichting werd aangehouden.

Heeft u, behalve de explosie, iets bijzonders gezien of gehoord ├│f heeft u mogelijk zelfs camerabeelden dan hopen wij dat u zich bij ons meldt.''

Tips? Bel dan 0900-8844