Categorie├źn

Service

Proef parkeren voor een dubbeltje gaat door

Proef parkeren voor een dubbeltje gaat door
Politiek

Proef parkeren voor een dubbeltje gaat door

  • Redactie
  • 09-05-2019
  • Politiek
Proef parkeren voor een dubbeltje gaat door
VLAARDINGEN – Het parkeren prettiger maken en de levendigheid in het centrum en het aantal bezoekers aan winkeliers en dienstverleners vergroten. Dat is de bedoeling van de 'Stop & Shop' parkeerplaatsen waarmee een pilot gedraaid wordt. Parkeren voor een snelle boodschap of een kort bezoekje aan winkel of dienstverlener kost dan maar tien cent per half uur. Een koopje, of eigenlijk bijna gratis, zeker als je de reguliere tarieven (€2,20 per uur op straat) ernaast zet.

Vanavond maakte het deel uit van een voorstel over de parkeertarieven in Vlaardingen en een meerderheid stemde voor. Beter voor Vlaardingen was er op haar beurt tegen en BvV Raadslid Marco van Unen vond het allemaal te duur en niet nodig, want het gewoon handhaven en controleren op kort parkeren met een parkeerschrijf in een reguliere ‘blauwe zone’  was ook prima mogelijk.  Verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers betoogde dat het gebruik van een parkeerschijf bij een rechter juist niet stand hield, getuige ook de jurisprudentie die hierover beschikbaar en bekend is. Bikkers wees er ook nog eens ‘fijntjes’ op  dat hij juist werkte aan de hand van een opdracht die de raad eerder had gegeven aan het college.

BvV kreeg met de kritiek nog wel wat fracties aan haar zijde maar het bleek niet genoeg. Tegen was overigens ook de fractie van GroenLinks, maar vanwege andere redenen: er moeten minder auto’s naar het centrum komen. Fietsers en voetgangers genieten de voorkeur.