Categorie├źn

Service

Raad struikelt over draadloos internet

Raad struikelt over draadloos internet
Politiek

Raad struikelt over draadloos internet

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 30-09-2016
  • Politiek
Raad struikelt over draadloos internet
VLAARDINGEN – Het collegevoorstel aan de gemeenteraad om gratis Wifi in de binnenstad beschikbaar te maken werd afgelopen dinsdag met gemengde gevoelens ontvangen. Op de ChristenUnie/SGP en het CDA na reageerden alle aanwezige partijen kritisch en vonden het voorstel nog niet klaar voor behandeling in de raad. Verantwoordelijk wethouder Ruud de Vries pleitte er echter voor om zo snel mogelijk te starten: ,,We hebben het geld nu kunnen ‘vinden’ , dus waarom wachten tot alle andere plannen voor de binnenstad uitgewerkt zijn’’?

Kritiek was er vooral op een aantal zaken die nog niet duidelijk leken; hoe zit het met de privacy van het winkelend publiek ? Kun je getrackt worden door winkeliers of gemeente ? Raadslid Albert Don van VV2000/Leefbaar Vlaardingen was nog terughoudender over of gratis Wifi zonder waarborgen beschikbaar moet komen. Hij vroeg of en wie er in de gaten hield dat het snelle netwerk niet voor verzending van bijvoorbeeld kinderporno gebruikt ging worden.

Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP sloot zich aan bij wethouder De Vries: ,,Laten we starten waar we kunnen want van kleine steentjes kun je ook grote huizen bouwen’’. Marnix Alderliesten van het CDA was op zijn beurt minder kritisch dan veel collega’s maar kon nog geen oordeel vormen op basis van wat er naar voren was gebracht. Ook Nol Kloosterman van de VVD vond dat het voorstel niet af was: ,,Dit is geen plan en geen plan, geen geld. Komt u eerst maar met een visie en een totaalplan.

Moet je in een tijd dat veel bezitters van smartphones een abonnement  hebben met 4G snelheden gratis Wifi beschikbaar stellen ? Veel raadsleden betwijfelden dit en Erwin Bierling van ONS.Vlaardingen stelde hierover: ,,Het is alsof je gratis rijles aangeboden krijgt terwijl je je rijbewijs al hebt’’.

,,Hoe komt dit straks op de agenda van de raad?’’, besloot fractievoorzitter Stefanie Solleveld van de PvdA. ,,Laten we dit betrekken bij de presentatie van de plannen van binnenstadsmanager Jan Traats volgende week. Iedereen heeft dan ook met de eigen fractie kunnen overleggen’’. Een meerderheid kon zich hierin vinden waarmee de avond afgesloten werd.