Categorieën

Service

Rinus Gerritsen met het verhaal van Moontan de theaters in

Rinus Gerritsen met het verhaal van Moontan de theaters in
Uit

Rinus Gerritsen met het verhaal van Moontan de theaters in

  • Redactie
  • 07-12-2023
  • Uit
Rinus Gerritsen met het verhaal van Moontan de theaters in

VLAARDINGEN - Een voorstelling waarin het legendarische album Moontan van Golden Earring centraal staat, dát is Iconic Albums – Moontan op zaterdag 16 december (20:30 uur) in de Stadsgehoorzaal. Bassist Rinus Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd door Martin Kuiper, andere hoofdrolspelers vertellen hun verhaal vanaf een groot scherm. Het publiek staat een unieke inkijk in de ontstaansgeschiedenis te wachten aan de hand van de mastertapes. “We gaan iconische tracks als Radar Love en Vanilla Queen ontleden”, aldus Rinus. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Theaterkassa (Schiedamseweg 51) of stadsgehoorzaal.nl.

Moontan (1973) is het enige album van de band dat in de VS de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat Radar Love, de grootste hit ooit van de Haagse band. De song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. Rinus: ,,Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat Radar Love zoveel impact zou hebben.''

Ook het nummer Vanilla Queen groeide uit tot een Eatring-klassieker. ,,Op Vanilla Queen zijn twee samples van Marilyn Monroe te horen, naast andere erg interessante geluidseffecten'', legt Rinus uit, die aangeeft dat de Earring tijdens Moontan zichzelf veel vrijheid permitteerde. Dat leidde tot zes nummers in totaal met een gemiddelde duur van bijna zeven minuten.

Naast de bassist zullen zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hun verhaal vanaf groot scherm doen via vooraf opgenomen video-interviews. Ook saxofonist Bertus Borgers en platenbaas Willem van Kooten komen op die manier aan het woord. Rinus neemt de mastertapes van Radar Love en Vanilla Queen mee om bezoekers deelgenoot te maken van het ontstaansproces van deze Earring-klassiekers. Een bijzondere avond met het unieke verhaal van vier Haagse vrienden, die muzikale wereldgeschiedenis schreven.

Rinus Gerritsen met Iconic Albums - Moontan
Zaterdag 16 december – 20:30 uur
Kaarten (€ 25,- incl. consumptie) via stadsgehoorzaal.nl


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →