Categorieën

Service

Schoon Loont bij de Mavo Vos

Schoon Loont bij de Mavo Vos
Onderwijs

Schoon Loont bij de Mavo Vos

  • Redactie
  • 02-06-2016
  • Onderwijs
Schoon Loont bij de Mavo Vos
VLAARDINGEN – Leerlingen van de Mavo Vos trokken er vanochtend gezamenlijk op uit om zwerfvuil te ruimen. Gewapend met vuilniszakken en ‘knijpers’ verspreiden zij zich door de wijk. Afval werd meteen keurig gescheiden, het plastic apart van het papier en blik.

In hun kielzog een cameraman van de actie Schoon Loont. Het is namelijk dat project waaraan de mavo Vos meedoet. Sportverenigingen en scholen in Vlaardingen en Schiedam werden opgeroepen het eigen terrein schoon te houden en afval te scheiden.

Die opdracht werd door de Mavo Vos serieus opgepikt. En dat is best te begrijpen; er is een aardig beloningssysteem aan de actie gekoppeld waarin tussentijdse incentives zoals clinics, korting op sportkleding, toegangskaartjes voor evenementen, attracties of sportwedstrijden, of een ontbijt etc. te winnen zijn. De Schoonste club en Schoonste school maakt bovendien kans op een activiteit ter waarde van € 1000,00.

Door actief acties te organiseren waarbij het terrein wordt schoongehouden worden punten verdiend. Door extra gebieden, zoals een naastgelegen plantsoen, schoon te houden, kunnen zelfs bonuspunten worden verdiend. De wedstrijd ging van start tijdens de Landelijke Opschoondag op 19 maart 2016 en eindigt in maart 2017.

Of de Mavo Vos in de prijzen gaat vallen, blijft dus nog een flinke tijd onzeker.