Categorieën

Service

Schrijf een brief, verander een leven

Schrijf een brief, verander een leven
Nieuws

Schrijf een brief, verander een leven

  • Redactie
  • 02-12-2023
  • Nieuws
Schrijf een brief, verander een leven

VLAARDINGEN - Brievenschrijven is het vreedzame wapen dat Amnesty al sinds haar oprichting in 1961 toepast en regelmatig met succes. Middels een brief wordt veelal de overheid aangesproken om aandacht te vragen voor een inwoner van het land, waarvan de rechten zijn geschonden. Je zult maar vreedzaam opkomen voor je medemensen of je spreekt de overheid aan op onjuist gedrag en je moet het vervolgens bekopen met een gevangenisstraf. Vaak nog na geen of een oneerlijke berechting.

Rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens inmiddels 75 jaar oud, promoot Amnesty landelijk maar ook lokaal om brieven handmatig te schrijven. We schrijven voor tien verschillende mensen en deze wonen verspreid over de vijf werelddelen. U kunt één of meerdere voorbeeldbrieven meenemen naar huis en deze thuis overschrijven en weer bij ons inleveren. Deze voorbeeldbrieven verspreiden we via de kerken, maar ook in centrale bibliotheek kunt u een aantal exemplaren meenemen.

In Vlaardingen geven we 8 december invulling aan de Dag van de Rechten van de Mens. Het begin is om 11.00 bij het Mensenrechtenmonument hoek Hof-/Binnensingel. Het monument viert die dag haar 25e verjaardag. Zowel Jacky Silos (wethouder) als mevr. Agnes van Ardenne zullen bij de opening zijn en uiteraard de kinderen van groep 8 van ’t Spectrum. Zij hebben een les over mensenrechten gehad en hebben hier gedichten overgemaakt. Zij zullen deze na afloop in de Windwijzer voordragen. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur bent u van harte uitgenodigd om brieven te komen schrijven in de Windwijzer. Ook kunt u hier terecht om mooie kaarten, kaarsen en servetten te kopen, Door de aankoop steunt u het werk van Amnesty. ’s Avonds wordt de film Dark Waters vertoond. De film laat de strijdt zien van een advocaat namens slachtoffers van milieudelicten.

Verder zijn we de eerstkomende weken tijdens een kerkdienst te vinden en op 9 december vindt u ons van 11.00 tot 16.00 op de Kerstmarkt in het van Hogendorpkwartier.