Categorie├źn

Service

Sporthal Floris de Vijfdelaan gesloopt

Sporthal Floris de Vijfdelaan gesloopt
Nieuws

Sporthal Floris de Vijfdelaan gesloopt

  • Redactie
  • 25-08-2023
  • Nieuws
Sporthal Floris de Vijfdelaan gesloopt

foto: Roel Dijkstra fotografie

VLAARDINGEN - Vandaag is een begin gemaakt met de sloop van de sporthal(len) aan de Floris de Vijfdelaan. Op deze locatie verrijst na de sloop een nieuwe wijk: De Heremtuinen.

Duizenden Vlaardingers hebben met veel plezier gesport in de oude Westwijkhallen. Van gym en sportdagen tot aan trainingen en wedstrijden. Elke Vlaardinger heeft vast als ouder of als kind zelf in de Westwijkhallen gesport. Ondanks dat de sporthallen eerder zijn gesloten door verouderde verlichting, is in het kader van de herstructurering Westwijk gekozen voor twee nieuwe sporthallen: de Erasmushal en de sporthal met tribune op de Claudius Civilislaan. De Sporthal aan de Claudius Civilislaan wordt in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

De ontwikkelcombinatie Timpaan en Heembouw bouwt 183 woningen aan de Frank van Borselenstraat. Het plan bestaat uit deels appartementen en deels grondgebonden woningen. Centraal in de opzet is de leefbare wijkgedachte en een groene omgeving, zoals de Westwijk oorspronkelijk is bedacht bij de bouw in de jaren ’60 en ‘70. De start van de bouw staat gepland rond de zomer van 2024.