Categorieën

Service

St.-Jozefmavo in actie voor Turkije/Syrië!

St.-Jozefmavo in actie voor Turkije/Syrië!
Onderwijs

St.-Jozefmavo in actie voor Turkije/Syrië!

  • Redactie
  • 11-02-2023
  • Onderwijs
St.-Jozefmavo in actie voor Turkije/Syrië!
VLAARDINGEN - De beelden staan bij velen van ons op het netvlies gegrift. De inwoners van Gaziantep en de omgeving (tot in Syrië aan toe) die zo hard geraakt zijn door de aardbeving van afgelopen week. Het plotselinge gemis van familie moet verschrikkelijk zijn. De beelden die ons via de journaals daarover bereiken spreken boekdelen. De vernietiging van complete woongebouwen en andere gebouwen is verschrikkelijk.                 

Ook al lijkt het zo ver weg, ook wij als St.-Jozefmavo hebben hiermee te maken. Een flinke groep van de leerlingen  van de St.-Jozefmavlokomt uit deze regio van Turkije en heeft daar spullen of nog erger, familie verloren. De school wil in overleg met betrokken ouders en leerlingen in actie komen: Materiaal is er op dit moment voldoende ingezameld, behalve hygiëneproducten, maar er is hard geld nodig om reddingsmateriaal te kopen.

Volgende week staat er alle dagen een kraam in de aula waar leerlingen en personeel van de St.-Jozefmavo tijdens de pauzes Turkse lekkernijen kunnen kopen, die door de betrokken ouders zijn klaar gemaakt. Het extra geld dat hiermee wordt verdiend wordt door de school verdubbeld en is bestemd voor de directe financiële hulp.

Het overzicht van alle lekkernijen met de prijzen volgt nog, maar bedenk het doel waar dit voor is. Met elkaar maken we een hart voor Turkije/Syrië. En mocht u gewoon wat willen geven staat een donatiebus klaar.

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →