Categorie├źn

Service

Stadskantoor: van koude vloeren tot lekke daken

Stadskantoor: van koude vloeren tot lekke daken
Nieuws

Stadskantoor: van koude vloeren tot lekke daken

  • Redactie
  • 08-08-2023
  • Nieuws
Stadskantoor: van koude vloeren tot lekke daken
VLAARDINGEN – Op 5 juli meldden we dat er bij de Voorjaarsnota geld werd gereserveerd voor een lekkend dak op het Stadskantoor. Dat zorgt er al langere tijd voor dat delen van het interieur regelmatig ernstige vochtplekken vertonen. Het speciale klimaatplafond steekt wat wankel in elkaar en dampvorming zorgt voor vocht in de ruimtes eronder. Van veel geld besparen, zoals bij de grote renovatie in 2013 gemeld werd is nog niet veel terecht gekomen hierdoor. Tot nu toe is er wel veel geld gestoken in ‘lapmiddelen’ die het probleem niet definitief oplossen. En van energielabel G naar A+ gaan was vooralsnog een vorm van wensdenken.

In 2014 leek het nog allemaal dik in- en op orde te zijn op de open dag op het stadhuis en het stadskantoor: de gerenoveerde gebouwen waren klaar voor de toekomst , zo werd gezegd. Die toekomst duurde echter vrij kort en telkens weer kwamen er gebreken aan het licht, met name dus aan het klimaatplafond. Verantwoordelijk wethouder Koen Kegel hoopt nu met iets meer dan twee miljoen euro de problemen op korte termijn op te lossen; een nieuw dak dus, of eentje dat gerenoveerd wordt met hergebruik van materialen.

Er was eerder al meer mis met de toegepaste klimaattechnologie in het circa 38 miljoen euro kostende gerenoveerde Stadskantoor. Zo bleek het klimaat in de centrale hal op de begane grond niet optimaal: koude vloeren en dus koude ambtenarenvoeten. Wie herinnert zich niet de tegemoetkoming aan de medewerkers die elk een paar Uggs mochten aanschaffen? Volgens ingewijden bleek achteraf dat er een schakelaar om de temperatuur van de vloer te regelen verkeerd stond. Zo eenvoudig kan het zijn, maar met het dak wordt het dat waarschijnlijk niet.