Categorieën

Service

Stoppunttoernooi Schermvereniging Trefpunt

Stoppunttoernooi Schermvereniging Trefpunt
Sport

Stoppunttoernooi Schermvereniging Trefpunt

  • Pepijn Nierop
  • 14-11-2016
  • Sport
Stoppunttoernooi Schermvereniging Trefpunt

Fotografie: Ron Spanjer

SCHERMEN - Onlangs werd het Stoppunttoernooi ter ere van de ereleden van Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen, Hans (†) en Susan Stoppelenburg, in felle en sportieve schermwedstrijden gehouden.

Bij de jonge jeugd moest Stoppunttroffeehouder 2015 en Clubkampioen Loek Klaassen twee aanstormende Trefpunttalenten voor laten gaan: Flores den Draak en Lukas Brandenburg. Helaas voor Flores waren de behaalde punten van Lukas net iets beter waardoor hij eerste werd. Flores werd tweede, Loek derde en, verrassend, Lars Starink vierde.

Voor de wat oudere jeugd was het duidelijk; de ondertussen ervaren Jesse Slaats (Brielle) bleek voor iedereen te sterk en werd ongeslagen eerste. Michelle van Bommel (Maassluis) deed het erg goed waardoor ze ondanks een kleine terugval toch voldoende punten wist te verzamelen om tweede te worden. Erik Posno die vooral in de tweede ronde erg goed schermde werd derde en Marc Spanjer vierde.

Bij senioren degen liet gedoodverfd winnaar en huidige trofeehouder, Jeroen van der Velde, meteen in de eerste partij een steekje vallen door van Mikkel Suijker te verliezen. Deze liet stoïcijns, als hij is, de overwinning niet meer los en werd ongeslagen eerste. Jeroen verloor verder geen enkele partij en werd tweede. Pepijn Nierop en Mady Hogenboom, altijd erg aan elkaar gewaagd, vochten een verbeten strijd uit; dit keer was het Pepijn die won waarmee hij derde werd. Mady Hogenboom daardoor net naast het podium vierde.

Ton van Tricht liet op het wapen sabel zien dat hij nog steeds de baas is. Hoewel dit keer niet ongeslagen, bleek zijn enorme wedstrijdervaring toch te veel voor de andere deelnemers waardoor hij eerste werd. Fred Tirion werd met slechts twee punten verschil met Ton tweede. Hoewel Theo Kloosterman het de tweede ronde wat liet liggen bleef hij Ronald Overgoor voor en pakte nog net de laatste podiumplaats. Ronald Overgoor, vorig jaar nog tweede, kwam nu niet verder dan de vierde plaats.

Aangezien er voor de senioren slechts één wisselbeker is, moesten Mikkel en Ton nog onderling uitmaken wie deze mee naar huis mocht nemen. Ton die al twee jaar de trofee net aan zijn neus voorbij zag gaan schermde alsof zijn leven ervan afhing. Hij versloeg Mikkel niet alleen op sabel maar maakte ook op degen meteen vier treffers waardoor Mikkel niet meer langszij kon komen. Ton van Tricht maakte hiermee een eind aan een periode van tien jaar waarin de trofee in handen was van een degenschermer.

Stoppunttrofeehouders 2016 werden uiteindelijk: Lukas Brandenburg, Jesse Slaats en Ton van Tricht.