Categorieën

Service

Strijd om leefbaarheid rond Marathonweg gestopt

Strijd om leefbaarheid rond Marathonweg gestopt
Nieuws

Strijd om leefbaarheid rond Marathonweg gestopt

  • Redactie
  • 03-09-2023
  • Nieuws
Strijd om leefbaarheid rond Marathonweg gestopt

VLAARDINGEN – Het bestuur van de Vereniging Leefbaarheid Marathonweg e.o. (en omstreken) zwaait af, maar niet van harte. De vereniging werd opgericht in mei 2017 met, onder meer, als doel de leefbaarheid aan en rondom de Marathonweg zoveel mogelijk te waarborgen. Met een groeiende industrie in het ‘achterland’ (de bedrijventerreinen), een tunneltracé in het vooruitzicht en nog meer ontwikkelingen zou de Marathonweg alleen maar drukker worden. En alles eromheen meer last ondervinden van verkeer en vervuiling. Overleg met de gemeente heeft echter nauwelijks ‘zoden aan de dijk gezet’.

,,U heeft zich destijds aangemeld om samen met ons de Gemeente Vlaardingen ervan te overtuigen dat de plannen, die er lagen, niet zouden bijdragen aan de gezondheid en woongenot van bewoners’’, zo schrijft het bestuur aan de leden. ,,De vele denktankbijeenkomsten, gesprekken met de verantwoordelijke wethouder en diverse instanties, verkeerstellingen, metingen luchtkwaliteit, metingen naar verkeerstrillingen etc. etc. en niet te vergeten de presentatie van onze plannen voor een goede inrichting van de weg, hebben - buiten enkele succesjes - niet geleid tot een acceptabel besluit voor de inwoners’’.

Niet alleen bleven echt goede resultaten uit, ook was er de laatste tijd een bestuur dat kampte met onderbezetting. En daarom zetten de nog resterende bestuursleden er een punt achter. ,,Nu, ruim 6 jaar geleden na de oprichting hebben we dan ook besloten om het voortbestaan van de vereniging nog deze maand te beëindigen’’.