Categorieën

Service

To bieb or not to bieb?

To bieb or not to bieb?
Uit

To bieb or not to bieb?

  • Redactie
  • 10-06-2022
  • Uit
To bieb or not to bieb?
VLAARDINGEN - Kom jij alleen naar de bibliotheek om boeken in te leveren en te lenen? Daar komt vanaf nu verandering in! Wil je relaxed leren, gewoon even chillen of (creatief) aan de slag met taal? Dan ben je aan het juiste adres bij het Taalenthuis. Speciaal voor jongeren (12-18 jaar) is er in de Bibliotheek de Plataan, vestiging Vlaardingen Centrum (Waalstraat 100) een open ruimte gecreëerd waar je dit kunt doen. Iedere jongere is welkom.

Cynthia, projectleider Taalenthuis, vertelt: ,,Vaak zitten er vrienden of vriendinnen op de banken te kletsen of samen te leren aan één van de tafels. Ze vinden het een fijne plek om af te spreken.'' 

Vanuit het Taalenthuis (een project van de Bibliotheek de Plataan) worden ook gratis activiteiten georganiseerd. Je kunt iedere woensdagmiddag zelf op onderzoek uit in de bibliotheek tijdens Taallab. Heb jij er weleens over nagedacht hoeveel verschillende vormen van taal er zijn? Op het voetbalveld hoor je andere woorden dan in het nieuwste nummer van Snelle en in een winkel word je anders aangesproken dan in een YouTube-video. Ontdek nog meer vormen van taal door zelf aan de slag te gaan. Je kijkt daarna opeens heel anders naar graffiti of de laatste Instagram-post van je favoriete artiest. 

,,Het liefst organiseren we activiteiten die door jongeren zelf zijn bedacht'', aldus Cynthia. ,,We zoeken daarom jongeren die het leuk vinden om zelf activiteiten te bedenken en te organiseren.'' Wil jij meedenken of eerst meer weten? Stuur dan een mail naar [email protected].

Zijn jij en je vrienden woensdag om 15.30 uUR bij het volgende Taallab? In de agenda op www.debibliotheekdeplataan.nl staat met welke vorm van taal je deze week aan de slag gaat. Je mag natuurlijk ook alleen komen. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden. Doe mee, ontdek jouw talenten en word beter in taal.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →