Categorieën

Service

Toneelgroep De Fakkel: 75 jaar en weer op de planken!

Toneelgroep De Fakkel: 75 jaar en weer op de planken!
Uit

Toneelgroep De Fakkel: 75 jaar en weer op de planken!

  • Redactie
  • 25-03-2024
  • Uit
Toneelgroep De Fakkel: 75 jaar en weer op de planken!

Repetitie bij Toneelgroep de Fakkel

VLAARDINGEN - Het is zover! Voor het eerst in zo'n 4,5 jaar gaat Toneelgroep De Fakkel weer de planken op. Het werd ook wel weer eens tijd; de laatste voorstelling dateert van oktober 2019! Daarna: Covid, plus een gestaag afnemend ledental. Toch werd besloten om door te gaan, hoe klein de club ook geworden was.

Aanvankelijk wilde De Fakkel dit stuk spelen in oktober 2023, om het 75-jarig bestaan te vieren. Helaas moest de voorstelling toen worden uitgesteld door omstandigheden. Maar van uitstel komt gelukkig geen afstel, want...op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 speelt Toneelgroep De Fakkel “Twee” van Jim Cartwright, in een vertaling van Jules Deelder.

Een stuk dat gaat over mensen in een kroeg. De Kastelein en zijn vrouw. De klanten. Met hun tastbare partner, hun gedroomde partner, hun terugverlangde partner, hun verfoeide partner of de partner die er 'even niet bij kan zijn'. Met hun sores, hun verlangens, hun onhebbelijkheden, hun plezier, hun verdriet, hun geheimen, hun onmacht, hun weemoed en.... hun liefde.

Al die verschillende karakters in de kroeg bezorgen u, als kijker, een boeiende toneelavond. Met een lach en een traan en een even verrassende als warme ontknoping.

Toneelgroep De Fakkel speelt “Twee”

Spel: Evert Roest, Lenie de Swart en Alie Planken

Regie: Dim Rossen

Techniek: Ruud Andriessen

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024, aanvang 20.00 uur

Kunstcentrum Kade40, Westhavenkade 40, 3131 AE Vlaardingen

Kaarten à 12,50 euro kunt u reserveren bij:

www.hoenu.nl 

per email: [email protected]

telefonisch: 06-54936797