Categorie├źn

Service

Trefpunters leren ouders een lesje

Trefpunters leren ouders een lesje
Sport

Trefpunters leren ouders een lesje

  • Jan Buijsse
  • 24-07-2021
  • Sport
Trefpunters leren ouders een lesje
SCHERMEN - Als afsluiting van het schermseizoen 2020/2021 werden ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s enz. uitgenodigd om eens zelf te ervaren wat de sport inhoudt. Vorig jaar kon dit evenement niet doorgaan wegens corona. Gelukkig waren er nu versoepelingen zodat deze traditie weer kon worden opgepakt. 

De jeugdleden waren uiterst enthousiast om de niet-schermers in het strijdperk te ontmoeten. Ze deden erg hun best om goed over te komen maar ook om de ouders etc. te leren wat er zoal bij het schermen komt kijken. Gedemonstreerd werd wat een geldige treffer is, hoe je een uitval maakt, wat een goede wering is etc. Kortom de niet-schermers werden voorbereid om met succes de wapens op te pakken. 

En dat gebeurde dan ook. Iedereen werd in het schermpak gehesen, kreeg een handschoen en een floret. Een masker zorgde voor de ultieme bescherming. Schermen gebeurt nu eenmaal met wapens; de kleding, handschoen en masker zijn echter een garantie dat het veilig kan gebeuren. 

Toen kon de jeugd laten zien wat ze geleerd hadden. In de regel betekende dit dat de ouders het onderspit moesten delven. Gedurende het verloop van de training begonnen sommige ouders de kneepjes wat door te krijgen en waren ze in staat om af en toe een aanval te pareren en zelf te scoren. 

Iedereen, schermers, ouders, broertjes, technische leiding, genoot van het wapengekletter. Een traditie om te handhaven. En alles binnen het motto van SV Trefpunt: Vechtlust vanuit een Sportieve Geest. Klinkt misschien wat heftig maar bij Trefpunt staat ook gezelligheid op een belangrijke plaats.