Categorieën

Service

Tulpenbollen voor Zonnehuis en De Margriet

Tulpenbollen voor Zonnehuis en De Margriet
Nieuws

Tulpenbollen voor Zonnehuis en De Margriet

  • Redactie
  • 03-11-2016
  • Nieuws
Tulpenbollen voor Zonnehuis en De Margriet
VLAARDINGEN - Rotaryclub Vlaardingen schenkt 900 tulpenbollen aan de palliatieve afdeling van het Zonnehuis en Hospice de Margriet.

Afgelopen dinsdag ontvingen de vertegenwoordigers van de palliatieve afdeling in het Zonnehuis en hospice de Margriet - uit handen van Martijn Verbeek, voorzitter van Rotaryclub Vlaardingen- elk 450 tulpenbollen voor het inrichten van de patio's en tuinen. Deze tulpenbollen maken deel uit van de actie 'End Polio Now'.

Nog niet zo lang geleden werd de wereld verlamd door de vrees voor polio. In 1985 maakte polio in 125 landen nog meer dan 350.000 slachtoffers per jaar. Rotary is in het begin van de jaren ‘80 begonnen met de planning van één van de meest ambitieuze humanitaire programma’s ooit. In 1985 werd het miljoenen dollars kostende PolioPlus programma geïnitieerd, met als doel alle kinderen op aarde te vaccineren tegen polio. Rotary is in staat geweest om hieraan bijna 1 miljard US$ bij te dragen.

Rotaryclub Vlaardingen heeft voor deze actie, in korte tijd, ruim € 3000 aan Tulpenbollen verkocht. Omdat het Hospice en de afdeling in het Zonnehuis een belangrijke rol spelen in de zorg rondom stervensbegeleiding, wil zij met deze gift hieraan extra aandacht geven.