Categorieën

Service

Tunneltesten zorgen voor herrie

Tunneltesten zorgen voor herrie
Nieuws

Tunneltesten zorgen voor herrie

  • Redactie
  • 17-06-2023
  • Nieuws
Tunneltesten zorgen voor herrie

Fotografie: BAAK

VLAARDINGEN - Van woensdag 7 juni tot eind juli test BAAK onder andere de ventilatoren die bij de ingangen van de tunnel hangen. Ze zorgen voor wind met bijna de kracht van een orkaan. Dat is hoorbaar in de omgeving. Als de A24 straks open is en het verkeer door de tunnels rijdt, dan draaien de ventilatoren alleen in geval van een incident.

Ook de omroepinstallaties worden getest. In de tunnel hangen verschillende systemen: in de toeritten en in de tunnelbuizen hangen luidsprekers waarmee weggebruikers worden geïnformeerd over een incident in de tunnel. Boven de vluchtdeuren hangen luidsprekers zodat in geval van een incident weggebruikers niet alleen kunnen zien waar een vluchtdeur is, maar ook kunnen horen waar ze naartoe moeten lopen. Ook in de vluchttunnel die tussen de twee tunnelbuizen zit, hangen luidsprekers zodat mensen aanwijzingen krijgen hoe ze kunnen vluchten.

Vooral het testen van de luidsprekers in de toeritten en de tunnelbuizen zorgen voor geluid in de omgeving en kan hinderlijk zijn voor omwonenden. U kunt verschillende boodschappen horen die meerdere keren worden getest en elk bericht begint met een gong.
 

Testtijden

De testen worden uitgevoerd  in juni en juli uit van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Een uitloop is mogelijk.