Categorie├źn

Service

Twist revancheert zich

Twist revancheert zich
Sport

Twist revancheert zich

  • Redactie
  • 14-10-2019
  • Sport
Twist revancheert zich
KORFBAL - Na vorige week terecht te hebben verloren van Weidevogels stond afgelopen zaterdag alweer de volgende wedstrijd op het programma en wel tegen ODO uit Maasland. Gezien de stand op de ranglijst (Twist derde en ODO zevende) zou dit een wedstrijd moeten zijn waar Twist twee punten zou moeten kunnen halen.

De eerste vijf minuten ging de strijd nog gelijk op en stond er een stand van 2-2 op het scorebord. Hierna zette Twist een versnelling in en liep in tien minuten uit naar 6-2 voordat ODO wat terug deed: 6-3. Twist bleef het betere van het spel houden en scoorde er lekker op los en liep via 9-4 uit naar een ruststand van 12-5. Dit was mede te danken aan het gevarieerde aanvalsspel en het sterk verdedigen waardoor ODO niet echt in hun spel kwam.

De tweede helft was pas vijf minuten oud en Twist had de stad alweer naar 15-5 gebracht door drie afstandschoten. Hierna stokte het een beetje bij Twist en daardoor lieten ze ODO in hun spel komen. ODO had een tweede adem gevonden en scoorde vier keer op rij 15-9. Met nog twintig minuten te gaan zou het nog spannend kunnen worden, maar Twist speelde met veel vertrouwen en lieten zich niet van hun stuk brengen door deze doelpunten en Twist begon ook weer te scoren.

Het verdere vervolg van de wedstrijd was hierdoor een formaliteit. Twist wist nog acht maal doel te treffen en ODO zeven maal. De eindstand werd bereikt bij een stand van 23-16. Al met al een terechte overwinning en op naar de volgende wedstrijd bij en tegen Wion in Rotterdam aanvang 15.30 uur.