Categorieën

Service

Twist sluit 2019 winnend af

Twist sluit 2019 winnend af
Sport

Twist sluit 2019 winnend af

  • Rene Kooiman
  • 15-12-2019
  • Sport
Twist sluit 2019 winnend af
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het jaar op het programma voor Twist, uit in Waddinxveen tegen het nog puntloze Korbis.

In de kille, sfeerloze sporthal de Dreef waren de eerste 5 minuten voor Korbis en dat scoorde 3x tegenover slechts 1x voor Twist. Twist herstelde zich van het mindere begin en na 10 minuten stond er 5-5 op het scorebord. Hierna nam Twist het initiatief in de wedstrijd en liep al snel uit naar een 6-9 voorsprong. Door wat onzorgvuldigheid in de aanval en een paar vreemde beslissingen van de verder goed leidende scheidsrechter kwam Korbis terug tot 9-9. De rust werd bereikt met een 10-11 voorsprong voor Twist.

In de rust werden de puntjes even op de i gezet door Edwin maar toch verliep het begin van de tweede helft toch weer hetzelfde als het begin van de eerste helft. Twist kwam moeizaam tot scoren en zodoende stond de ploeg na 40 minuten achter met 14-13. De vele meegereisde Twist supporters (meer dan die van Korbis) gingen nog een keertje achter de ploeg staan en de spelers gingen hier volledig in mee en liepen door uitstekend spel in 10 minuten uit naar een beslissende voorsprong van 14-19. Hierna werd de wedstrijd professioneel uitgespeld en na 60 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst en stond er een eindstand van 17-21 op het scorebord.

2 punten in de pocket en een voorlopige 2e plaats op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd is pas weer op 11 januari in Vlaardingen en wel tegen een van de titelkandidaten, namelijk Vitesse uit Barendrecht. We hopen iedereen en zeker de vakkie T fans weer te zien en te horen.