Categorieën

Service

Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan

Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan
Nieuws

Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan

  • Redactie
  • 09-07-2021
  • Nieuws
Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan
VLAARDINGEN - Afgelopen woensdagavond heeft de gemeente Vlaardingen met verschillende partners een controle uitgevoerd bij een flat aan de Dirk de Derdelaan. Er zijn al geruime tijd sluimerende signalen over slechte omstandigheden van de gehuisveste arbeidsmigranten (o.a. verkamering, uitbuiting, slecht onderhoud van de woningen). Om te achterhalen of de signalen kloppen en eventueel handhavend op te kunnen treden, is een integrale controle uitgevoerd.

De gemeente Vlaardingen trok bij deze actie op met de politie, AVIM (Vreemdelingenpolitie), Inspectie SZW (Sociale zaken werkgelegenheid), brandweer, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team)  en Stedin. Tien woningen zijn gecontroleerd. En hoewel er achterstallig onderhoud was, in sommige gevallen 8 bedden per woning en een aantal mensen die geen formeel huurcontract hadden, zijn er geen misstanden aan het licht gekomen waar de gemeente, of de partners, direct handhavend voor op moesten treden. Wel zijn er verschillende constateringen gedaan die nader onderzocht worden. 

Voor veel informatie over misstanden zijn de controleurs afhankelijk van de informatie die zij krijgen van de arbeidsmigranten. Omdat zij vaak maar voor korte tijd in Nederland verblijven, accepteren zij situaties die voor ‘vaste’ bewoners waarschijnlijk niet acceptabel zijn. Als dan wettelijk alles op orde is, is het moeilijk om deze situaties aan te pakken.