Categorie├źn

Service

Van leesplankje tot tablet: 150 jaar IKC VanKampen

Van leesplankje tot tablet: 150 jaar IKC VanKampen
Uit

Van leesplankje tot tablet: 150 jaar IKC VanKampen

  • Redactie
  • 01-06-2021
  • Uit
Van leesplankje tot tablet: 150 jaar IKC VanKampen
VLAARDINGEN - IKC VanKampen is de oudste school van Vlaardingen en bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar. Vele inwoners van Vlaardingen hebben door de jaren heen deze basisschool bezocht. Ondanks corona wil de school graag stilstaan bij dit bijzondere jubileum en iedereen in de stad de gelegenheid geven om dit mee te vieren. Daarom opent deze week een tentoonstelling over 150 jaar onderwijs in Museum Vlaardingen, samengesteld door de leerkrachten en leerlingen van de school.

De voorbereidingen werden afgetrapt met gastlessen van Léanne Selles, directeur van Museum Vlaardingen, op school over waar je aan moet denken als je een tentoonstelling maakt. Alle clusters van het IKC hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de tentoonstelling. 

Danielle Clausing, de huidige directeur van IKC Van Kampen: ,,Bezoekers van de tentoonstelling worden meegenomen in de veranderingen die opvang en onderwijs hebben doorgemaakt in de afgelopen 150 jaar. Natuurlijk is er veel beeldmateriaal te zien, zoals klassenfoto's van vroeger en oude rapporten. Voor oud-leerlingen is de tentoonstelling een nostalgische reis terug naar hun schooljeugd. Voor kinderen is er een speciale speurtocht langs hoe de klaslokalen er door de jaren heen uitzagen, waarbij ze kennismaken met oude lesmaterialen zoals leesplankjes en letterdozen.'' 

Museum Vlaardingen is blij met deze samenwerking: ,,Als stadsmuseum vertellen we de verhalen van Vlaardingen. Een tentoonstelling over de oudste school van de stad past dan ook heel goed in het museum! Het is heel leuk om te zien hoe leerlingen en leerkrachten echt samen deze tentoonstelling hebben ingericht!'', aldus Léanne Selles, directeur van Museum Vlaardingen. 

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 5 juni t/m 11 juli in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →