Categorieën

Service

Vandaag: vervelen is geen optie

Vandaag: vervelen is geen optie
Uit

Vandaag: vervelen is geen optie

  • Redactie
  • 23-09-2023
  • Uit
Vandaag: vervelen is geen optie

VLAARDINGEN - Het wordt met een graad of 17 vandaag een herfstige dag, met eerst regen en mogelijk nog wat onweer. Vanmiddag is het weer wat droger en in Vlaardingen is nog wel wat te doen. Voor binnen en buiten. U kunt elke dag in de rubriek Agenda lezen hoe wat en waar, maar we zetten het voor vandaag nog even voor u op een rijtje. Leest u even mee:

750 jaar Vlaardingen bij Scouting Allart van Heemstede

Op 23 september viert scouting Allart van Heemstede samen 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen met een Sport- en Speldag! Het belooft een superleuke dag te worden, met onder andere een groot springkussen, kampvuur, doolhof aanhanger en allemaal andere leuke spelletjes. Het is van 14.00 tot 16.00, en de inloop is vanaf 13.30. Het adres is Lemsterlandhoeve 70.


De Smaak van Ambacht

Bewonersplatform Oud Ambacht organiseert zaterdag 23 september van 16.00 tot 21.30 uur een festival op het burgemeester de Bordesplein met een culinair tintje, waarbij een aantal smikkelkarren en kraampjes rond het plein in exotische hapjes, soulfood, suikerspinnen, goede koffie en thee, bier, een nazomers wijntje en of frisdrank voorzien. Het inmiddels bekende en beroemde Buurtpodium vormt het middelpunt van het evenement met lokale artiesten.


Runderwandeling De Broekpolder

Op zaterdag 23 september organiseren de Broekpoldergidsen een runderwandeling! In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Deze prachtige runderen zijn onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer twee uur.


Blues in de Kroepoekfabriek 

AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland! Haar album ‘Chew Chew Chew’ uit 2016 kreeg vijf sterren in o.a. Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In Amerika stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News en het album ‘Killer King’ werd uitgeroepen tot Beste Blues Album van 2021. Op 23 september komt ze in De Kroepoekfabriek een intieme show spelen!


Doe maar Duurzaam in Museum Vlaardingen

Hou je van spelen, ontdekken en leren? Kom naar Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 en leer hoe jij kunt bijdragen aan een betere wereld. Doe maar Duurzaam inspireert jonge geesten om bewuste keuzes te maken voor een groenere toekomst. Leerzaam én leuk voor het hele gezin en voor een bezoek met de klas. Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,50, kinderen 5-17 jaar € 2,50, kinderen tot 4 jaar gratis entree. Met Rotterdampas en Museumkaart gratis entree.


Marjan Roelfs exposeert in het Zonnehuis

Marjan Roelfs exposeert van 30 augustus tot 22 oktober in Het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Marjan heeft lang in Vlaardingen gewoond, maar woont sinds 2015 vlakbij de zee aan het randje van Monster. De zee inspireert haar en de expositie heeft dan ook de titel ‘De Kust'. Haar schilderijen zijn veelal geschilderd met acrylverf en laten zien wat je bij en aan de Hollandse kust zoal aantreft.


Magriet Mostert en Renske Moes exposeren in de Groene Luiken

Tot 2 oktober exposeren Moes & Mostert hun expositie met de naam 'het Feest der Kleuren’ in het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Magriet woont en werkt in Vlaardingen en is gefascineerd over dingen die schijnbaar tegenstrijdig naast elkaar bestaan. Renske woont in het buitengebied van Woerden en is op zoek naar het kruispunt van formele vormprincipes zoals symbooltaal en de grilligheid van emotie. Het werk van beide dames is dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur te zien.


Expositie Aad den Hoedt in de Windwijzer

Tekenen deed hij altijd al. Heel vrij. Niet van tevoren bedenkend wat hij ging tekenen. Het liefst schildert hij zoals hij tekende, snel, impulsief en het resultaat afwachtend! De onderwerpen zijn divers. Mensfiguren zijn vaak aanwezig in zijn werk en ook de actualiteit verwerkt hij in zijn schilderijen. De expositie van Aad is te zien van 9 september tot en met 3 november in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.


Afghanistan door de lens van Hedayat Amid

In Museum Vlaardingen is van 15 september tot en met 14 januari een expositie te zien met foto’s van de Afghaanse persfotograaf Hedayat Amid (Kabul 1990). Hij moest op 15 augustus 2021 zijn thuisland verlaten, als gevolg van de machtsovername door de Taliban. Hij belandde uiteindelijk in Vlaardingen. In de periode voor zijn vlucht legde Hedyat het dagelijks leven in Kabul vast, een selectie van die foto’s is te zien in het museum.


Expositie 'Kracht van vrouwen'

In het Stadskantoor aan het Westnieuwland is van 14 tot en met 24 september de expositie 'Kracht van vrouwen' te zien. De Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen laat in deze expositie tijdens de Vredesweek zien hoe Vlaardingse vrouwen vanaf 1900 streden om politieke invloed te krijgen. Voor de ramen van het Stadskantoor zijn panelen aangebracht waarop deze strijd is verbeeld.


Orgelconcert in de Grote Kerk

Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdag 23 september verzorgd door Peter van Kranenburg (orgel) en Johan Zoutendijk (orgel). Op het programma staan werken van o.a. Cabanilles, Bruhns en Guilmant. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.

De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected]