Categorie├źn

Service

Veerpont De Kwakel weer in de Vaart

Veerpont De Kwakel weer in de Vaart
Nieuws

Veerpont De Kwakel weer in de Vaart

  • Redactie
  • 19-05-2022
  • Nieuws
Veerpont De Kwakel weer in de Vaart
VLAARDINGEN - Begin mei is veerpont de Kwakel op de Foppenplas na een winterrust weer in de vaart. De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsen in het recreatiegebied van Midden Delfland. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes.

Prijswijziging
Een enkele overvaart, voor zowel fietsers als wandelaars, bedraagt nu een euro. Het bedrag dient contant te worden betaald aan de aanwezige schipper. Staatsbosbeheer werkt aan mogelijkheden om in de toekomst digitaal betalen mogelijk te maken. 

Veerpont de Kwakel
De pont wordt gerund door vrijwilligers en beheerd door Staatsbosbeheer. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen varen. Een groep van bijna 25 vrijwillige schippers vaart gedurende het seizoen twaalf personen (per vaart) met of zonder fiets over.

Het pontje vaart 170 dagen per jaar op en neer  van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Van mei tot en met september vaart De Kwakel elke dag van 11.00 tot 17.50 uur, in april en oktober alleen in de weekenden.