Categorieën

Service

Veilig surfen in Vlaardingen: tips voor online privacy

Veilig surfen in Vlaardingen: tips voor online privacy
Nieuws

Veilig surfen in Vlaardingen: tips voor online privacy

  • Ingezonden mededeling
  • 09-04-2024
  • Nieuws
Veilig surfen in Vlaardingen: tips voor online privacy

VLAARDINGEN - Je weet het maar al te goed. Veilig surfen op het internet is enorm belangrijk om je online privacy te beschermen. En of het nu in een stad als Vlaardingen of elders in het land is. Digitale veiligheid zou in alle gevallen een prioriteit moeten zijn voor elke internetgebruiker. Waarom dat zo is? Met de kans op cyberaanvallen moet je je bewust zijn van de risico's. Hoe je daar het beste mee om kunt gaan? In dit blog lees je enkele handige tips voor veilig surfen en het behoud van je online privacy.

Maak altijd gebruik van een sterk wachtwoord

Een van de eerste en belangrijkste stappen die je kunt zetten om je online accounts net even wat beter te beveiligen? Dat is het gebruik van sterke wachtwoorden. Kies daarom altijd voor unieke wachtwoorden. Ze kunnen het beste een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens zijn. En vermijd het gebruik van voor de hand liggende wachtwoorden zoals "123456" of "password". Sterker nog, dit wordt ook vaak al standaard geadviseerd als je ergens voor het eerst een wachtwoord aan gaat maken. Gebruik ook verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts om het risico van diefstal te minimaliseren.

Maak je op dit moment al gebruik van een tweefactorauthenticatie?

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag die wordt toegevoegd aan je accounts. Wat je daar zoal van kunt verwachten? Het vereist dat je naast je wachtwoord ook een extra verificatiemethode gebruikt. Je kunt daarbij denken aan:

● Een sms-code

● Een authenticatie-app

● Biometrische gegevens.

Het grootste voordeel van het inschakelen van authenticatie? De beveiliging wordt flink verhoogd. Maar het is voor hackers ook veel lastiger om toegang te krijgen. Kom meer te weten over deze extra optie via een gespecialiseerde aanbieder op het gebied van beveiligingssoftware.

Wees je bewust van het gebruik van een openbaar WiFi-netwerk

Misschien denk je er niet zo snel over na. Maar het kan zomaar zo zijn dat je redelijk vaak een openbaar netwerk gebruikt. Openbare Wi-Fi-netwerken, zoals in de trein, op het vliegveld en in één van je favoriete restaurants, zijn vaak niet beveiligd. Vermijd daarom als het kan het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken voor gevoelige informatie. Denk daarbij aan:

● Wachtwoorden

● Bankgegevens

● Persoonlijke informatie.

En als je toch verbinding moet maken met een openbaar Wi-Fi-netwerk? Gebruik dan altijd een virtual private network (VPN). Op deze manier kun je je eigen internetverbinding versleutelen. Zo kun je je gegevens beter beschermen tegen hackers. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Zorg ervoor dat de software altijd up-to-date blijft

Je weet het maar al te goed. Iedere dag maak je vaak gebruik van je laptop. En daardoor veroudert het apparaat in de loop van de tijd. Hoe je daar het beste mee om kunt gaan? Zorg er altijd voor dat je besturingssysteem wordt bijgewerkt. Regelmatig komt er namelijk een nieuwe versie uit. Waarom dat aan te raden is? Software-updates bevatten vaak erg relevante beveiligingsupdates. En dit kan beveiligingslekken verhelpen. Hierdoor zijn je apparaat en gegevens beter beschermd tegen cyberdreigingen.