Categorieën

Service

Verkeersmaatregelen Holysingel worden definitief

Verkeersmaatregelen Holysingel worden definitief
Nieuws

Verkeersmaatregelen Holysingel worden definitief

  • Redactie
  • 01-11-2023
  • Nieuws
Verkeersmaatregelen Holysingel worden definitief

VLAARDINGEN - Om de verkeersveiligheid op de Holysingel te vergroten heeft de gemeente afgelopen half jaar als proef twee tijdelijke maatregelen getroffen. De maatregelen bestonden uit het plaatsen van een mobiele flitspaal en het versmallen van de weg van twee rijstroken naar één rijstrook per rijrichting. Na een evaluatie blijken de maatregelen een positief effect te hebben op het verlagen van de snelheid op de weg. Het college van B&W heeft daarom besloten om de wegversmalling tussen de Churchillsingel en Frederik Hendriklaan definitief te maken.

De gemeente zal dit in werking stellen door middel van een verkeersbesluit. Wanneer het besluit is aangenomen, wordt de huidige gele markering door witte markering vervangen en worden ook de tijdelijke verkeersborden vervangen door permanente borden.

De wegversmalling tussen de Churchillsingel en de Frederik Hendriklaan zorgde voor een sterke daling van automobilisten die harder dan 50km/uur rijden. Zo was er in de richting van de A20 sprake van een afname van hardrijders van 60% en in de richting van Holy Noord een daling van 42%.

Tijdens de periode dat de Flexflitser op de Holysingel stond, is er sprake van een forse daling van snelheidsovertredingen. In de richting van de A20 is sprake van een afname van 75% en in de richting van Holy Noord 89%.

Voor de inzet van mobiele flitsers is de gemeente afhankelijk van het Openbaar Ministerie. Zoals eerder besproken met hen wordt de proef met de Flexflitser voortgezet tot januari 2024. Daarnaast is de gemeente in gesprek met het Openbaar Ministerie over verdere mogelijke inzet van de mobiele flitsers.