Categorieën

Service

VFC wint Vlaardings Voetbalkampioenschap

VFC wint Vlaardings Voetbalkampioenschap
Sport

VFC wint Vlaardings Voetbalkampioenschap

  • Redactie
  • 04-07-2022
  • Sport
VFC wint Vlaardings Voetbalkampioenschap
VLAARDINGEN - VFC is de grote winnaar geworden van het Vlaardings Voetbal Kampioenschap. De finaledag die dit seizoen op het sportcomplex van de Kwekkers werd georganiseerd kende veel geel/zwarte winnaars. Met klap op de vuurpijl: VFC (za) dat de overwinning uit het vuur sleepte.

Op een drukbezochte finaledag is het aan CWO JO13 en Zwaluwen JO13 om de dag af te trappen. Zwaluwen gaat in deze categorie met de titel aan de haal. Bij de JO12 weet Victoria ‘04 een spannende finale na penalty’s te winnen van VFC. Na een 2-2 gelijke stand is het Victoria '04 die het best blijkt te zijn in penalty's nemen. Bij de JO11 wint CWO. Victoria '04 wordt met 5-1 huiswaarts gestuurd.

Om 13.50 uur tweemaal VFC-CWO. Zowel de JO10 als de JO9 van beide clubs staan tegenover elkaar in hun finale. De prijzen worden verdeeld. CWO JO9 weet VFC JO9 te verslaan. VFC JO10 weet op haar beurt de leeftijdsgenoten van CWO te verslaan.

In de JO8 categorie staan CWO en Zwaluwen tegenover elkaar. CWO JO8 weet het team van Zwaluwen te verslaan en zet hiermee de teller op 3 overwinningen voor de blauwhemden. Opnieuw een winnaar afkomstig van de Sportlaan. De jonge Kwekkers van VFC weten CWO te verslaan. JO7 weet met 5-2 te winnen.

Bij de junioren is de finale drie keer VFC - Victoria '04. Alle 3 de finales zijn een prooi voor VFC. De JO15 Kwekkers weten na een lang seizoen de dubbel binnen te slepen door met 6-1 van Victoria ‘04 te winnen. De finale tussen VFC JO17 en Victoria ‘04 JO17 wordt overtuigend door VFC gewonnen. Victoria ‘04 wordt met 5-0 opzijgezet. Ook in de JO19 finale staan VFC en Victoria’04 tegenover elkaar. VFC JO19 weet de leeftijdsgenoten uit de broekpolder te verslaan, 3-0.

De vrouwenfinale is traditiegetrouw een prooi voor de vrouwen van Zwaluwen. De vrouwen van CWO weten het de vrouwen van Zwaluwen echter lang lastig te maken. Uiteindelijk een afgetekende 6-3 overwinning voor de Zwaluwen ladies.

De zaterdagvoetballers van VFC hebben de absolute kroon op het succesvolle kampioensjaar gezet. De kampioen van de zaterdag derde klasse C won op eigen terrein de Vlaardingse titel door hoofdklasser Zwaluwen te verslaan. Al na zes seconden weet Brouwer snoeihard binnen te schieten. Lang lijkt dit de einduitslag te worden, maar Zwaluwen komt via Gallong langszij. Verkade houdt vervolgens VFC (za) eigenhandig in de race om de titel. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 waarna strafschoppen uitsluitsel moesten geven.

Verkade ontpopt zich ook in de strafschoppen serie tot held door drie penalty’s te keren. VFC (za) behaalt hiermee de tweede prijs van het seizoen, de dubbel is binnen!

Met maar liefst zes Vlaardingse kampioenen is VFC de grote winnaar van het Vlaardings Voetbal Kampioenschap 2021-2022. CWO (drie Vlaardings kampioenen), Zwaluwen (twee Vlaardings kampioenen) en Victoria ‘04 (één Vlaardings kampioen) volgen op gepaste afstand.