Categorieën

Service

VFC (za) stunt met terugkeer oud-prof Daan Smith

VFC (za) stunt met terugkeer oud-prof Daan Smith
Sport

VFC (za) stunt met terugkeer oud-prof Daan Smith

  • Redactie
  • 06-05-2021
  • Sport
VFC (za) stunt met terugkeer oud-prof Daan Smith
VOETBAL - Daan Smith (29) is terug bij VFC (za). Smith keert na omzwervingen bij Feyenoord Rotterdam, Excelsior Rotterdam en Excelsior Maassluis terug bij de kwekkers. Smith komt over van Excelsior Maassluis, waar hij sinds 2014 als speler actief was.

Als voetballer kan Smith reeds terugkijken op een prachtige carrière. Nadat Smith begint met voetballen in de jeugd bij de kwekkers blijft zijn talent niet onopgemerkt. Smith vertrekt in 2000 naar Excelsior Maassluis waar hij negen seizoenen zal spelen. Vanaf 2009 komt Smith als jeugdspeler voor Feyenoord Onder achttien uit. Na twee jaar in Feyenoord Onder negentien te hebben gespeeld wordt Smith in 2011 uitgeleend aan Excelsior Rotterdam. Een jaar later vertrekt Smith definitief naar de Kralingers.

Smith speelt in 2,5 siezoen slechts achttien eredivisiewedstrijden voor Excelsior Rotterdam. Door aanhoudend blessureleed keert Smith in het seizoen 2014-2015 terug naar Excelsior Maassluis. Daar speelt hij maar liefst zeven seizoenen en komt met de Tricolores uit in de tweede divisie. In het seizoen 2015-2016 wordt Smith als aanvoerder algeheel amateur kampioen van Nederland. Afgelopen november komt Smith opnieuw in dienst van Feyenoord, ditmaal als coördinator onderbouw. Omdat Smith zijn werkzaamheden niet kan combineren met divisievoetbal bij Excelsior Maassluis, besluit hij de overstap te maken naar zijn jeugdliefde VFC (za). Vanaf het seizoen 2021-2022 zal de 29 jarige verdediger uitkomen voor VFC (za), en keert hiermee terug op het kwekkernest. Smith is na Max Verkade de tweede aanwinst van VFC (za) voor aankomend seizoen.

Doorstroom vanuit de jeugdopleiding
Vanuit de jeugdopleiding zullen er opnieuw een aantal ruwe diamanten doorstromen. De talenten Hoogstrate, Harent, Termijn, Bosch en Vink zullen vanuit de JO19-1 van VFC de overstap maken naar VFC (za). Hoogstrate, Harent en Termijn komen de verdediging versterken, Bosch is een middenvelder en Vink is een spits en zal de zaterdagselectie van nog meer scorend vermogen moeten voorzien. Met de terugkeer van Smith en Verkade, en de doorstroom van deze vijf jeugdige talenten is de zaterdag selectie voor aankomend seizoen compleet.

Het trainersduo van Loenen & Nasri is erg content met de versterkingen. ,,We houden de selectie bij elkaar, en vanuit de jeugdopleiding worden vijf talentvolle jeugdspelers toegevoegd. Met Daan en Max keren er twee goede spelers terug die we nog kennen uit hun jeugdperiode bij VFC. De komst van Daan is er een uit de buitencategorie voor ons. Ondanks dat hij er door zijn werk bij Feyenoord niet altijd zal zijn, is zijn ervaring enorm waardevol voor onze jonge selectie. Los van zijn voetballende kwaliteiten past hij ook als persoon perfect bij onze groep. De selectie is rond en we gaan opnieuw vol voor promotie naar de tweede klasse'', aldus het trainersduo.